02. srpnja 2024.

Odjel za biologiju i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Osijeku pokrenuli inovativni interdisciplinarni program cjeloživotnog učenja "BIOPODUZETNIŠTVO - zeleni koncepti u poslovanju"

Odjel za biologiju i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Osijeku razvili su jedinstveni, interdisciplinarni program cjeloživotnog učenja naziva "BIOPODUZETNIŠTVO - zeleni koncepti u poslovanju". Ovaj program namijenjen je osobama koje žele razviti svoje poduzetničke kompetencije te ih integrirati s biološkim spoznajama i principima održivog poslovanja.

Program BIOPODUZETNIŠTVO osmišljen je kako bi polaznike potaknuo na promjenu fokusa s klasične biologije na biologiju integriranu u poduzetništvo, stvarajući temelje za razvoj novih proizvodnih tehnologija i inovativnih poduzetničkih inicijativa. Glavni cilj programa je poduprijeti polaznike u samoaktualizaciji, pretvarajući ih u poduzetne pojedince, koji svojim djelovanjem doprinose razvoju konkurentnog i održivog gospodarstva.

Program je prvenstveno usmjeren na magistre i inženjere iz bioloških, biomedicinskih, biotehničkih i srodnih znanosti, no, otvoren je i za sve koji žele unaprijediti svoje poduzetničke kompetencije bez obzira na to žele li započeti vlastiti poduzetnički pothvat ili samo ojačati svoje poduzetničke i poslovne vještine.

Program je u travnju 2024. godine krenuo i s prvom generacijom polaznika, koja je uspješno završila Program prezentacijom svojih projektnih i poslovnih ideja te razvijenih poslovnih planova (temeljenih na tim idejama), a svi polaznici su istakli kako je Program u potpunosti ispunio njihova očekivanja, te im omogućio stjecanje novih znanja i vještina, prvenstveno onih, koji se odnose na poduzetništvo. Ovo je odličan primjer interdisciplinarne suradnje nastavnika, koja postaje neminovnost za napredak u kompleksnom i neizvjesnom svijetu, u kojem živimo.

Školarina programa se može financirati kroz vaučere, čime se olakšava pristup svima zainteresiranima. Ovo je izvrsna prilika za sve koji teže integraciji zelenih koncepta u svoje poslovne modele na konkurentan i održiv način.

Ostale vijesti

19. srp. 2024.

Uspješno završen “Program stručnog usavršavanja i polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča“

S ponosom objavljujemo da je naš “Program stručnog usavršavanja i polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča” uspješno završen!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content