Podzastupljene skupine
NaslovnicaZa studente
Podzastupljene skupine

Ekonomski fakultet u Osijeku pruža jednake prilike u obrazovanju i osiguravanju uvjeta za kvalitetno i jednako dostupno obrazovanje te uspješno studiranje svim studentima. Podzastupljenost u visokom obrazovanju definirano je kao niži udio određene skupine studenata koji se nalaze u sustavu visokog obrazovanja u odnosu na populacijske podatke. Potrebe podzastupljenih skupina studenata zahtijevaju različite oblike podrške – od informacije do svakodnevne pomoći, a to zahtijeva uključivanje različitih sustava na nivou države: obrazovanja, socijalne skrbi, zdravstva i rada.

Studentima s invaliditetom smatraju se studenti s: tjelesnim oštećenjima, oštećenjima sluha, oštećenjima vida, mentalnim oštećenjima, višestrukim oštećenjima, kroničnim bolestima, specifičnim problemima učenja poput disleksije, disgrafije i sl., ostalim zdravstvenim stanjima ili teškoćama koje mogu utjecati na tijek studija. U ranjive skupine studenata ubrajaju se one koje imaju veći rizik izloženosti teškoćama u obliku akademske ili društvene integracije te koji imaju manje mogućnosti za neke aspekte studiranja. Između ostalih, u ranjive skupine pripadaju studenti koji dolaze iz obitelji nižeg ekonomskog statusa.

O studentima iz podzastupljenih skupina, Ekonomski fakultet u Osijeku vodi posebnu brigu. Pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku djeluje koordinator za studente s invaliditetom i studente slabijeg socio-ekonomskog statusa, koji im pruža informacije i podršku tijekom izvršenja njihovih studentskih obveza.

Koordinator: mr.sc. Nalanda Kantor

Kontakt

tel: 031/224-455

e-mail: nalanda@efos.hr

Dokumenti:

Priručnik za studente s invaliditetommagnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content