Studentski zbor i udruge
NaslovnicaZa studente
Studentski zbor i udruge
Studentski zbor

Studentski zbor je studentsko predstavničko tijelo koje štiti interese svih studenata Fakulteta, sudjeluje u odlučivanju u tijelima Fakulteta i predstavlja studente u sustavu visokog obrazovanja. Studentski zbor ima 11 članova koje biraju studenti Fakulteta na neposrednim izborima. Mandat člana zbora i njegovog zamjenika traje u pravilu 2 godine, a novi mandat započinje novom akademskom godinom.

Članovi Studentskog zbora izabrani na studentskim izborima održanim u lipnju 2023. godine su:

 • Karla Sajfert – Predsjednica Studentskog zbora EFOS – a
 • Matej Švob – Potpredsjednik Studentskog zbora EFOS – a
 • Saša Milaković – Studentski pravobranitelj EFOS – a
 • Pejo Bosnić
 • Dora Doležal
 • Robert Ello
 • Ana Puljić
 • Dino Punda
 • Maria Runje
 • Iva Turkalj
 • Biljana Vuković

 

Kontakt:

Studentski zbor: szbor@efos.hr

Studentski pravobranitelj: pravobraniteljica@efos.hr

Instagram: https://t.ly/hEgul

Facebook: https://t.ly/YgH1j

Projekti studentskog zbora

Početkom akademske godine organizira se party dobrodošlice za brucoše na kojemu se okupljaju studenti svih godina. To je prva prilika za izlazak s novim kolegama na fakultetu. Kako su EFOS partyji poznati po dobroj zabavi na Sveučilištu tijekom cijele godine organiziramo partyje pa zabave ne manjka.

Kao jedan od ključnih projekata Studentskog zbora od konstituirajuće sjednice 2021. godine projekt je smanjivanja menstrualnog siromaštva na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Nakon provedenih istraživanja na europskoj i nacionalnoj razini, rezultati su pokazali kako menstrualno siromaštvo itekako postoji, a što je potvrđeno i istraživanjem na uzorku od 222 studentice Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Iz tog je razloga Studentski zbor uz financijsku i logističku pomoć Uprave Fakulteta osigurao novac (10.000,00 kn) za 2 vrste higijenskih uložaka i dispenzere u svim ženskim toaletima, čime se napravio prvi korak ka smanjivanju menstrualnog siromaštva u društvu. Partner na ovom projektu bila je društveno odgovorna tvrtka Violeta, koja je omogućila popust pri kupovini higijenskih uložaka. Ovom inicijativom Ekonomski fakultet je postao prva institucija u Osječko-baranjskoj županiji koja je sustavno osigurala higijenske uloške za sve korisnice. Osim činom pokazali smo kako se kvaliteta studiranja ne može svesti samo na ocjene i kolokvije, nego je taj pojam puno širi. Rezultate istraživanja možete pronaći ovdje: https://docdro.id/UGihia8

Studentski zbor svake godine vodi studente na nekoliko putovanja. Kroz cijelu akademsku ide se na konferencije u Zagrebu, Opatiji, Splitu, Novom Sadu i Ljubljani. Na konferencijama uz učenje novih stvari, stječemo prijateljstva i nova iskustva. Pred kraj akademske godine posjećujemo najveći regionalni događaj studenata ekonomskih fakulteta, Ekonomijada&Menadžerijada, koji mjesto održavanja mijenja svake godine.

Studentske udruge

Studenske udruge važan su dio studenskog života na EFOS-u. Kroz studentske udruge osigurava se umrežavanje i stvaranje novih kontakata, razmjenu iskustava i stjecanje praktičnog znanja kroz rad na projektima što predstavlja dodatnu vrijednost koju studenti stječu uz formalno znanje.

Na EFOS-u aktivno djeluju udruge:

Sportsko društvo EFOS-a želi vam dobrodošlicu na svoj web kutak stranice fakulteta. Imajući na umu da se radi o budućim svestranim ekonomistima, važnost i umijeće izražavanja sportskog duha na terenu nije zanemarena. Naša je zadaća da se svi naši studenti sportaši okupe te odvaže snage sudjelovanjem kroz razne sportove. Organiziramo termine dvorana, opremu i pripremne treninge prije samih natjecanja kako bi se što bolje uigrali. “Fair play”i pozitivno ozračje koristimo kao prednosti pomoću kojih nastojimo stvoriti osjećaj pripadnosti u cilju postizanja što boljih rezultata. Kako bi se održala autentičnost i kvaliteta komunikacijskih kanala, članovi društva jesu aktivni i bivši sportaši koji imaju godine iskustva iza sebe vezanih za sportske terene. Također, vjerujemo da se na terenu razvijaju kompetitivnost, disciplina i prijateljstva koja ostaju za cijeli život. I ono najvažnije, zadatak vas studenata je da se zabavite i date sve od sebe na terenu.

Facebook: https://t.ly/u-fXg

Instagram: https://t.ly/ETzVd

AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija. Djeluje u 124 države, a u Hrvatskoj postoji od 1953. godine – trenutno u Zagrebu, Splitu, Zadru i Osijeku. Cilj organizacije je mir u svijetu i ispunjenje ljudskih potencijala koje pokušavamo postići kroz stručne i volonterske prakse te razne edukacije i projekte. AIESEC organizira i različite konferencije koje služe za razvijanje strateških i funkcijskih vještina i stvaranje globalne mreže kontakata. Naši najpoznatiji projekti su Career Day, Business future in Croatia i Youth Speak Forum.

Instagram: https://t.ly/mC0g3

Studentska udruga EWoB - Poduzetnici bez granica djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 2008. godine. Osnovana je u  suradnji s američkim sveučilištem University of Illinois at Urbana Champaingn. Cilj udruge promicanje je poduzetničkog načina ponašanja te razvijanje znanja i vještina članova udruga kroz rad na stvarnim projektima te problemima hrvatskih i stranih poduzeća. Svake godine EWoB sudjeluje u obilježavanju Globalnog tjedna poduzetništva kroz organiziranje velikog projekta u trajanju od tri dana na kojem okuplja razne poduzetnike koji svojim znanjem i pričama inspiriraju studente i sve posjetitelje. Osim Globalnog tjedna poduzetništva EWoB organizira i druge projekte, poput Žena u poduzetništvu. Iako udruga EWoB nudi puno znanja i poduzetničkih vještina, na prvom mjestu studentima donosi nezaboravno iskustvo, prijatelje za cijeli život i posebne uspomene iz studentskih dana.

Vaš EWoB! 💙

 

Instagram: https://t.ly/T6Q4_

Facebook: https://t.ly/E2iyi

Linkedin: https://t.ly/M7O6T

Financijska pismenost pojam je s kojim se svaka osoba susreće u životu, a da toga zapravo nije svjesna dok ne naleti na nekakve oblike financijskih poteškoća ili nedoumica vezanih uz otvaranje računa u banci, podizanje kredita, osobnih financija, poslovnog planiranja i slično. Naša udruga bavi se upravo podizanjem razine financijske pismenosti, prvenstveno kod mlađih osoba, neovisno o tome pohađaju li oni osnovnu, srednju školu ili fakultet. Sve to postižemo provodeći nekoliko projekata - "Financijsko opismenjavanje", "Europski tjedan novca", "Studentski časopis-FIMPRESS" i brojne druge edukacije, konferencije, kvizove i studijska putovanja, a sve to radimo uz pomoć naših marljivih članica i članova još od 2014. godine.

Ako želite naučiti kako postati financijski slobodni i stečena znanja prenijeti na mlađe generacije, Financijski impuls je pravo mjesto za vas, a to vam mogu potvrditi sve naše dosadašnje, ali i trenutne članice i članovi!

 

Instagram: https://t.ly/Ly2Ya

Facebook: https://t.ly/yYHlE

WEB: https://t.ly/j1C1y

META nije samo studentska udruga koja se bavi marketingom. META je akronim iza kojeg se krije najljepši dio studiranja. META je grupa ljudi koju krase prijateljstvo, toplina i nevjerojatna emocija! Marketing, društvene mreže, komunikacija i odnosi s javnošću samo su djelić onoga čime se bavimo. Neiscrpna želja za uspjehom, jedinstvenost i ambicija ono su što najbolje opisuje udrugu META. Zato zapamtite - Market Everything, Target Anything!

Pronaći nas možete na:

Instagram: https://t.ly/bc2Hn

Facebook: https://t.ly/SYuHB

EU informacije, mogućnosti i održivost udruga je studenata koji se žele pobliže upoznati s Europskom unijom i njezinim mogućnostima. Cilj udruge je studente upoznati s njihovim pravima, prednostima Erasmus mobilnosti, mogućnosti zapošljavanja unutar i izvan Republike Hrvatske i brojne druge teme.

Svake godine obilježavamo Europski EFOS tjedan, kojim proslavljamo dan Europe, a našim studentima nudimo mogućnost sudjelovanja i komuniciranja s panelistima među kojima su i zastupnici Europskog parlamenta.

Također, najpoznatiji smo po našim pub kvizovima nakon kojih svi sudionici odlaze oduševljeni jer s nama je zabava osigurana. Smatramo se vrlo edukativnom, kreativnom udrugom koja svojim trudom želi ostvariti i osigurati bolju budućnost svojim studentima. Veselimo se upoznati vas.

Instagram: https://t.ly/lF-NU

Facebook: https://t.ly/OqMBX

Linkedin: https://t.ly/b3kcF

EdIT je studentska udruga kojoj je cilj povećanje atraktivnosti IT sektora, povećanje konkurentnosti studenata poslovne informatike i poticanje članova na razvoj u IT sektoru. Kako bi postigli ciljeve okupljamo tvrtke i fakultete zainteresirane za jačanje i razvoj IT sektora. Osmišljamo i provodimo programe suradnje između članova Udruge. Potičemo inovacije i stvaramo pozitivno ozračje za inovativnost. Organiziramo predavanja, tribine i druge skupove u vezi informacijskih tehnologija. Surađujemo s drugim udrugama u provođenju internih radionica za članove. Naravno pokraj svih aktivnosti edIT organizira team buildinge na kojima nam je cilj networking, podijeliti iskustva, savjete i slično, te se dobro zabaviti!

Instagram: https://t.ly/psCX-

Facebook: https://t.ly/x9rIa

magnifiercrossmenuplus-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content