05. srpnja 2024.

Upis u prvu godinu sveučilišnog prijediplomskog studija Ekonomija i poslovna ekonomija

Pravo na upis imaju osobe koje su položile državnu maturu i nalaze se na listi za upis na Ekonomski fakultet u Osijeku. 

RASPORED UPISA:

Upisi u 1. godinu sveučilišnog prijediplomskog studija Ekonomija i poslovna ekonomija obavit će se po rasporedu kako slijedi: 

 • Petak – 19.07.2024.

REDOVITI studenti

 • Mjesta na rang listi od 1 do 100– u 9:00 sati dvorana 3 
 • Mjesta na rang listi od 101 do 200 – u 10:30 sati dvorana 3 
 • Mjesta na rang listi od 201 – u 12:00 sati dvorana 3

IZVANREDNI studenti 

 • Svi izvanredni studenti– u 12:00 sati dvorana 3 

REDOVITI studenti – HRVATI IZVAN RH

 • Svi studenti - u 12:00 sati dvorana 3

Studenti koji žele uplatu obaviti karticama trebaju doći najmanje 1 sat ranije kako bi stigli obaviti uplatu u Uredu za financijsko-računovodstvene poslove (dvorišna zgrada) na POS uređaju. Na upise prema gornjem rasporedu treba doći s potvrdom o uplati. 

MOLIMO KANDIDATE ZA UPIS DA DOĐU U TOČNO NAZNAČENOM DATUMU I VREMENU kako bi se upisi obavili brže bez nepotrebnih čekanja.

TIJEK UPISA 

 1. Dolazak pred dvoranu 3., 10 minuta prije početka upisa, (prizemlje fakulteta – glavni hol) prema gornjem rasporedu – sa svim dokumentima potrebnim za upis i potvrdama o uplati 
 2. Organizirano i vođeno popunjavanje obrazaca (svi zajedno – prema uputama koje ćete dobiti od zaposlenika fakulteta) 
 3. Predaja dokumenta i popunjenih obrazaca u dvorani 3 
 4. Završetak upisa 

DOKUMENTI ZA UPIS 

Za upis se prilažu izvorni dokumenti i ostalo kako slijedi: 

 • Potvrda o položenoj državnoj maturi – original i kopija
 • Svjedodžba o završenoj srednjoj školi – maturalna svjedodžba (original i kopija)
 • uvjerenje o prebivalištu ili preslika važeće osobne iskaznice 
 • jedna fotografija (3,5×4,5) 
 • uplatnica u iznosu od 40,00 Eura za troškove upisa 
 • uplatnica u iznosu od 7,00 Eura za projekte studentskog zbora
 • uplatnica u iznosu od 11,70 Eura za izdavanje studentske iskaznice (X-ice) 
 • uplatnica za školarinu u iznosu od 960,00 Eura - izvanredni studenti i redoviti studenti koji su već iskoristili pravo upisa u statusu redovitog studenta na nekim drugim fakultetima (studenti koji su na početku akademske godine 2024./2025. u prethodnoj akademskoj godini stekli najmanje 55 ECTS bodova na prethodnom studijskom programu, odnosno najmanje 30 ECTS bodova u slučaju da su studenti s utvrđenim invaliditetom od 60 posto ili više ne plaćaju školarinu)
 • obrasce za upis kandidat će dobiti na Fakultetu (matični list, upitnik za studenta, obrazac podaci za računovodstvo, obrazac za sportaše, obrazac za invalide i ugovor o studiranju). 

Studenti koji na dan upisa ne budu imali iz opravdanih razloga Potvrde o položenoj državnoj maturi ili Svjedodžbu o završenoj srednjoj školi, iste moraju donijeti tijekom rujna 2024. godine i predati u Uredu za studente i studije (referada).

Svi studenti (redovni i izvanredni) su obavezni imati X-ice. 

VISINA TROŠKOVA STUDIRANJA I TROŠKOVI UPISA NA STUDIJ

Redovni studenti ne plaćaju školarinu prilikom upisa u prvu studijsku godinu, ako upisuju prvu studijsku godinu prvi put. Ukoliko su iskoristili pravo upisa na redovni studij dužni su platiti troškove studiranja u iznosu od 960,00 Eura (studenti koji su na početku akademske godine  2024./2025. u prethodnoj akademskoj godini stekli najmanje 55 ECTS bodova na prethodnom studijskom programu, odnosno najmanje 30 ECTS bodova u slučaju da su studenti s utvrđenim invaliditetom od 60 posto ili više ne plaćaju školarinu).

Izvanredni studenti plaćaju troškove studiranja (školarina) u iznosu od 960,00 Eura. 

Svi studenti su obavezni platiti troškove upisa u iznosu od 40,00 Eura i projekte Studentskog zbora u iznosu od 7,00 Eura.

Cijena izdavanja studentske iskaznice (X-ice) u iznosu 11,70 Eura nije uračunata u troškove upisa i treba biti uplaćena na posebnoj uplatnici.

TROŠKOVE UPISA, PROJEKTE STUDENTSKOG ZBORA I TROŠKOVE IZDAVANJA STUDENTSKE ISKAZNICE NIJE MOGUĆE PLATITI KARTICOM NA FAKULTETU PRILIKOM UPISA, KARTICOM JE MOGUĆE PLATITI ISKLJUČIVO TROŠKOVE ŠKOLARINE (960,00 Eura). 

Troškovi studiranja (školarina), troškovi upisa, projekte studentskog zbora i troškovi izdavanja studentske iskaznice (X-ice) uplaćuju se na odvojenim uplatnicama na žiro račun Fakulteta broj: 

IBAN HR9424020061101070944 – model: 67, poziv na broj na svim uplatnicama je OIB studenta

 • uplatnica s naznakom „Školarina za 1. god. studija“ 
 • uplatnica s naznakom „Troškovi upisa“ 
 • uplatnica s naznakom „projekti studentskog zbora“
 • uplatnica za izdavanje studentske iskaznice (X-ice) 

Troškovi upisa, projekti studentskog zbora i troškovi izdavanja studentske iskaznice (za SVE studente) se plaćaju u jednom obroku

Troškovi studiranja (školarina) može se uplatiti odjednom (putem uplatnica na žiro račun Fakulteta) ili u više obroka (2-12), određenim, kreditnim i debitnim karticama (Diners Club kartica,Maestro i Visa kartica tekućeg računa PBZ d.d.) u Uredu za financijsko-računovodstvene poslove (dvorišna zgrada) na POS uređaju prije upisa.

Molim dođite ranije najmanje 1 sat prije predviđenog termina upisa da stignete obaviti uplatu. Student je dužan potvrde o uplati donijeti u dvoranu 3 prema rasporeda upisa.

Osijek, 5. srpnja 2024.

Ostale vijesti

19. srp. 2024.

Uspješno završen “Program stručnog usavršavanja i polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča“

S ponosom objavljujemo da je naš “Program stručnog usavršavanja i polaganje stručnog ispita za turističkog vodiča” uspješno završen!
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content