Izbornik

Sudjelovanje studenata EFOS-a na natjecanju Rotman European Trading Competition 2022.

Tim studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku ponovno je sudjelovao na Europskom studentskom natjecanju u trgovanju na financijskim tržištima pod nazivom Rotman European Trading Competition 2022. Natjecanje je izvedeno u organizaciji rimskog sveučilišta LUISS Guido Carli u suradnji s Rotman School of Management iz Toronta. Sudjelovao je 31 tim sa 25 sveučilišta iz Albanije, Austrije, Cipra, Češke, Francuske, Grčke, Islanda, Irske, Italije, Kazahstana, Mađarske, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Španjolske, Turske i Ujedinjenog Kraljevstva, te kao jedini iz Hrvatske – ekipa s EFOS-a.

Tim su ovoga godine sačinjavali studenti 2. godine preddiplomskog studija – Igor Pešut (voditelj tima), Josip Karlo Petrović i Ana Brisuda, te studentica 1. godine preddiplomskog studija Iva Čavar.

Nadmetanje je bilo podijeljeno u tri dijela: trgovanje električnom energijom (ENEL Electricity Case), trgovanje obveznicama različitog dospijeća (EIB Institute Interest Rate Case), te algoritamsko trgovanje ETF-ovima (Intesa Sanpaolo Algorithmic Trading Case).

U snažnoj konkurenciji timova s University of Edinburgh, University of Warwick, EDHEC Business school, Trinity College Dublin i drugih, studenti EFOS-a ostvarili su visoko sedmo mjesto. Ovo ih je ponukalo da se prijave na natjecanje na svjetskoj razini koje će se održati 2023. godine u Torontu.

EFOS na društvenim mrežama