Izbornik

Studijsko putovanje u Vukovar

Kao dio nastavnog procesa, a s ciljem boljeg povezivanja teorije i prakse, studenti 3. godine prijediplomskog studija Poduzetništvo i 1. i 2. godine diplomskog studija Poduzetnički menadžment i poduzetništvo 24. svibnja 2023. godine bili su na studijskom putovanju u Vukovar. U sklopu putovanja, posjetili su tvornicu obuće Borovo, najpoznatijeg proizvođača cipela u Hrvatskoj, tvornicu s najdužom tradicijom, osnovanu davne 1931. godine. Predsjednica Uprave Borova, gospođa Gordana Odor, zajedno sa svojim suradnicima, organizirala je izvrsno vođenje kroz tvornicu. Studenti i profesori studija Poduzetništvo imali su priliku vidjeti kako izgleda jedina proizvodnja gumenih čizama u Hrvatskoj, koje se proizvode na strojevima, starim gotovo kao i sama tvornica, te kako izgleda proizvodnja modnih kožnih cipela, u kojoj je cjelokupni proces moderniziran i prilagođen tržišnim trendovima. Tim zaposlenika Borova organizirao je i nagradnu igru za studente, te su tri studenta osvojila Startas patike, jedan od najprepoznatljivijih proizvoda ove tvornice.

Nakon posjete Borovu, studenti su posjetili Vukovarski vodotoranj, gdje ih je direktorica, gospođa Mirela Janković upoznala s poslovanjem poduzeća, rezultatima, te ih, zajedno s vodičem, provela kroz memorijalnu sobu i vidikovac Vodotornja. Vukovarski vodotoranj član je svjetske organizacije tornjeva (Wold Federation of Great Towers)

Studenti su nakon Vodotornja posjetili Muzej grada Vukovara, smješten u dvorcu Eltz, te nakon razgovora s ravnateljicom, gospođom Anom Filipović, uz stručno vođenje obišli postavku Muzeja. Nakon Muzeja, ručak je organiziran u hotelu Lola, gdje je sa studentima razgovarao i vlasnik hotela Lola, a prije povratka u Osijek, studenti su posjetili i spomen park Dudik.

EFOS na društvenim mrežama