Izbornik

Studentski zbor

Lokacija

Ekonomski fakultet u Osijeku,
Trg Ljudevita gaja 7,
31000 Osijek, Hrvatska
(dvorišni ulaz između dvorane 1 i 3)

MEKST konferencija 2018. godine

Međunarodna konferencija studenata turizma i hotelijerstva (u nastavku MEKST), jubilarna 5. po redu, održana je u razdoblju od 23.11. do 25.11. 2018. godine u Novom Sadu, Republika Srbija. Glavna svrha MEKST-a je stjecanje novih znanja od priznatih stručnjaka s područja turizma, hotelijerstva i marketinga za studente,  razmjena iskustva, te povezivanje i druženje s ostalim sudionicima konferencije. Na ovogodišnjem MEKST-u sudjelovalo je preko 1000 studenata iz osam različitih država.

Ovogodišnji program MEKST-a bio je podiljen u tri sesije:

  1. Sesija; Primjena digitalnog marketinga u turizmu
  2. Sesija; Novi trendovi u hotelijerstvu
  3. Sesija; Turizam budućnosti.

Na konferenciji je sudjelovalo 50 studenata s Ekonomskog fakulteta u Osijeku, različitih studijskih godina i smjerova zahvaljujući sredstvima za prijevoz od Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku.  Svaki student dobio je certifikat za sudjelovanje na MEKST-u. Osim sudjelovanja na konferenciji, studentima je omogućen grupni turistički obilazak grada uz pratnju turističkog vodiča te noćni izlazak.

Za polazak na konferenciju i odlazak bio je organiziran autobusni prijevoz. Kako se konferencija odvijala kroz tri dana, studentima je bilo organizirano 2 noćenja (23.11. i 24.11.) u hotelu „Garni Rimski“, Novi Sad.

Putovanje je prošlo uspješno, u kojem su studenti EFOS-a stekli različita iskustva, znanja i kontakte. Kako nam je bilo pogledajte na fotografijama!