Izbornik

AAI@EduHr i CARNet računi

 

Kao punopravna članica CARNet mreže Ekonomski fakultet u Osijeku svojim studentima, nastavnicima i suradnicima omogućuje otvaranje korisničkih računa za elektroničku poštu, te elektroničkih identiteta u sustavu AAI@EduHr.

AAI@EduHr računi (prijava ispita, Loomen/Moodle, WI-FI, e-građani…)

Od 21.08.2015. AAI@EduHr računi se otvaraju u Studentskoj referadi za sve redovite i izvanredne studente stručnog, diplomskog i preddiplomskog studija.

BITNO! Carnet e-mail račun i AAI@EduHr račun nisu jedno te isto mada slično izgledaju!

 Studenti mogu sami promijeniti password na: https://oliver.efos.hr/ldap (poveznica: AŽURIRANJE PODATAKA).

Studenti poslijediplomskih/doktorskih studija za dodjelu AAI@EduHr računa trebaju poslati e-mail na efosldap@efos.hr i u njemu navesti osobne podatke (ime, prezime, e-mail adresa, OIB, adresa stanovanja (ulica, broj, poštanski broj, mjesto, država).

Studenti upisani na našem dislociranom studiju u Varaždinu –  za otvaranje i podizanje svojih računa javiti se u  studentsku referadu Fakulteta na adresi Pavleka Miškine 43A, Varaždin, tel: 042/300-490 svakog radnog dana od 9:00 do 12:00h (više informacija na stranici Dislociranog studija Varaždin).

CARNet e-mail računi

Korisnički račun za elektroničku poštu možete koristiti za slanje i primanje e-mail poruka putem Interneta. CARNet omogućava svim studentima, djelatnicima i suradnicima Fakulteta otvaranje korisničkog računa za elektroničku poštu na poslužitelju lociranom na Fakultetu (efos.hr).

Studenti koji žele otvoriti e-mail račun trebaju  poslati e-mail na efosmail@efos.hr i u njemu navesti osobne podatke (ime, prezime, e-mail adresa, OIB, jmbag).

Račun koji otvorite ovdje na Fakultetu postaje Vaš službeni račun, te Vas u komunikaciji na Internetu predstavlja kao pripadajućeg člana hrvatske akademske zajednice iza kojeg stoji ustanova Ekonomskog fakulteta, čime Vaša komunikacija na Internetu dobiva na težini. Otvaranjem ovog računa dobivate svoju e-mail adresu oblika: login@efos.hr te pripadajuću lozinku (password).

 Kako koristiti e-mail račun, tj. kako provjeriti svoju el. poštu na Fakultetu?

Koristite Webmail! Najjednostavnije (s bilo kojeg računala) je putem Web-a spojiti se na adresu:http://www.efos.hr/webmail, upisati login (samo prvi dio e-mail adrese) i password, te slijediti upute na ekranu za pisanje novih poruka i čitanje poruka, ili s pomoću nekog od Windows programa za mail: Outlook Express ili dr. (u takvim je programima potrebno u postavkama upisati podatke o svom e-mail računu: e-mail adresu, npr. pperic@efos.hr, na pitanje o posluľiteljima upisati ove podatke:

  • IMAP server: oliver.efos.hr
  • SMTP server: oliver.efos.hr

Nakon gornjih postavki moguće je čitati i pisati poruke s pomoću nekog Windows programa za mail.