Izbornik

Ured za studente i studije - Referada

Radno vrijeme

ZA STUDENTE:

  • radnim danom od 8 do 12 sati
  • utorkom (samo za izvanredne studente)
    od 16 do 18 sati

Lokacija

Prizemlje Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7

DODATNI TERMIN OSNOVNE I ISTRAŽIVAČKE RADIONICE ZA IZRADU ZAVRŠNIH I DIPLOMSKIH RADOVA

Poštovane kolegice i kolege,

prije podnošenja zahtjeva za odobrenje teme i mentora za izradu završnog/diplomskog rada, prema Pravilniku o završnim radovima i diplomskim ispitima, student ima obvezu odslušati Radionicu za izradu završnih i diplomskih radova.

Budući da neki studenti nisu ispunili ovu obvezu (bez koje nije moguće prijaviti temu završnog/diplomskog rada te posljedično ni diplomirati), Fakultet je odlučio ponuditi još jedan termin za polaganje predmetnih radionica studentima koji nisu mogli sudjelovati u prethodnim terminima.

Dodatni (posljednji) termin održavanja osnovne radionice za sve studente prijediplomskog studija (redovne i izvanredne, bez obzira na smjer i vrstu studija) i studente diplomskog studija koji ju na prijediplomskom studiju nisu odslušali, jest petak 16. lipnja 2023. godine u dvorani 3 Ekonomskog fakulteta u Osijeku s početkom u 16 sati. Radionica se održava u dvorani bez mogućnosti praćenja online. Radionicu mogu, ukoliko žele osvježiti svoje znanje, pohađati i studenti završne godine diplomskog studija koji su je nekad ranije već odslušali (uz obveznu prethodnu najavu na mail: drazen.novakovic@efos.hr).

Istraživačka radionica je namijenjena studentima završne godine diplomskog studija koji su osnovnu radionicu o pravilima pisanja završnih i diplomskih radova već poslušali na prijediplomskom studiju. Teme koje se obrađuju na ovoj istraživačkoj radionici su dizajn istraživanja, metode prikupljanja podataka, uređivanje baza prikupljenih podataka, deskriptivna analiza te grafičko prikazivanje i interpretacija rezultata.

Dodatni (posljednji) termin održavanja istraživačke radionice za sve studente diplomskog studija (redovne i izvanredne, bez obzira na smjer i vrstu studija), jest subota 17. lipnja 2023. godine u dvorani 3 Ekonomskog fakulteta u Osijeku s početkom u 10 sati. Radionica se održava u dvorani bez mogućnosti praćenja online. Mole se studenti da ponesu svoja prijenosna računala na radionicu (napunjena, ako je to moguće) ukoliko ga posjeduju.

Svi redoviti i izvanredni studenti završnih godina (3. godina prijediplomskog studija, 2. godina diplomskog studija i 3. godina stručnog studija), koji to do sada nisu učinili, trebaju se upisati na Merlin kolegij o radionicama putem sljedećeg linka: https://moodle.srce.hr/2022-2023/course/view.php?id=159055. Na navedenom linku, uz informacije o terminima radionica, nalaze se i materijali potrebni tijekom radionice, kao i svi nastavni materijali. Također, na linku su dostupni i ažurirani popisi studenata kako bi se moglo provjeriti tko jest, a tko nije ispunio obvezu prisustvovanja radionicama.

Važno je još jednom ponoviti – predmetna Radionica je obvezna za studente koji planiraju prijaviti i obraniti završni / diplomski rad. Studenti koji su odslušali istovrsnu (osnovnu/istraživačku) radionicu prijašnjih akademskih godina nisu dužni ponovno slušati radionicu.

Za sve nejasnoće ili pitanja možete se obratiti dr. sc. Draženu Novakoviću.

VAŽNO! Rok za predaju Obrasca 1. (prijave teme završnog ili diplomskog rada) je do kraja nastave u ljetnom semestru, dakle, do 9. lipnja! Studenti koji Obrazac 1. ne predaju do 9. lipnja neće moći završiti studij ove akademske godine!