Izbornik

Ured za karijerno savjetovanje i razvoj karijera

Kontakt

e-mail: karijere@efos.hr
telefon: 031/224-421
Ekonomski fakultet u Osijeku
Trg Ljudevita Gaja 7, Osijek

EFOS dobrovoljne studentske stručne prakse

Jeste li upoznati s informacijom kako da studirate na fakultetu koji je, od ukupno 857 studijskih programa u RH, zauzeo 8. mjesto prvih izbora maturanata u 2019. godini, a ako se izuzme Grad Zagreb, 1. mjesto!?

Poštovani,

dobrodošli na stranicu koja pokušava povezati akademsku i poslovnu zajednicu na dobrobit svih uključenih u projekte, a posebice naše studente! U nastavku možete pronaći više informacija o našim aktivnostima, kao i poslati upit u slučaju dodatnih pitanja.

  • EFOS_Ključne-informacije-o-praksi_2020 (2)
  • EFOS-Suradnja
  • Prijavu željene prakse možete ostvariti putem naše EFOS INput aplikacije, osobno na konzultacijama ili putem mail-a (natasa.drvenkar@efos.hr). Budite se slobodni javiti kako bismo pronašli najbolje dostupno rješenje za Vas!
  • …Izvod iz referenci: S HUP-om smo održali 5 Susreta znanosti i gospodarstva diskutirajući o problematici tržišta rada, ali i brojne druge uspješne tematske rasprave. Do sada smo realizirali preko 270 dobrovoljnih studentskih praksi, a naš je projekt prepoznao HUP dodijelivši nam i posebno priznanje za uspješnu provedbu projekta. Poslužili smo kao ideja projekta HUP-a i EBRD-a “Inicijativa privatnog sektora za mlade” te  se projekt proširio i na druge sastavnice Sveučilišta. U ak. 2018./2019. g. uspostavili smo suradnju s regionalnim koordinatorima 5 županija Regije kako bismo praksu omogućili i iz područja strateškog planiranja, regionalnog razvoja i fondova EU.

  • Mišljenja smo kako znanost i gospodarstvo moraju surađivati – iako logična misao, često u našoj praksi, nažalost, zanemarena. Slijedom toga, 21. ožujka 2014. godine potpisan je Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji između HUP-a i Ekonomskog fakulteta u Osijeku. U nastojanjima da se teorijska znanja potkrijepe konkretnim iskustvima poslovne prakse, u proljeće 2014. godine započeo je pilot projekt  studentskih praksi.  Riječ je o projektu osmišljenom za studente sveučilišnog diplomskog studija, svih smjerova, kako bi studenti imali priliku ostvariti pravo na odrađivanje studentske prakse u nekoj od članica HUP-a ili drugim partnerskim institucijama. Ovim oblikom suradnje, prvi smo Ekonomski fakultet u RH koji je uveo ovakav model studentskih stručnih praksi. 

Svim studentima želimo puno uspjeha u budućem radu uz prikupljanje vrijednih iskustava kroz praksu kojom se nadograđuju znanja i vještine iz struke!

izv.prof.dr.sc. Nataša Drvenkar

Više informacija: natasa.drvenkar@efos.hr

facebook_efos-hup