Izbornik

Prijavite se na CASSINI Space Tech Hackathon

U ZICER-u počinje razdoblje razvoja velikih ideja!

Prijavite se na peti CASSINI Hackathon i razvijte rješenja za jačanje sigurnosti Europe koristeći svemirsku tehnologiju. Za najbolje timove osiguran novčani fond od 6.000 eura.

CASSINI hackathoni izvrsna su prilika za razvoj ideja digitalnih načina primjene svemirskih podataka. Namijenjeni su studentima, istraživačima, timovima, startupima i svima ostalima koji su voljni sudjelovati. Dio su inicijative CASSINI, programa Europske komisije za potporu svemirskom poduzetništvu. Natjecatelji se suočavaju s globalnim izazovima iz područja obrane, sigurnosti i kibernetičke sigurnosti koristeći svemirske tehnologije.

CASSINI vikend hackathon održava se simultano od 24. do 26. ožujka u deset europskih zemalja: Danskoj, Švedskoj, Estoniji, Poljskoj, Francuskoj, Italiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. ZICER organizira hrvatsko CASSINI izdanje.

CASSINI fireside chat

Prije Hackathona pozivamo vas na CASSINI fireside chat koji će se održati u ZICER-u u dvoranu Akcelerator u srijedu, 15. ožujka, u 18 sati.

Od vrhunskih domaćih stručnjaka svjetskog kalibra doznat ćete koji su trenutno najveći problemi u sigurnosti i kako bi se mogli riješiti upotrebom svemirskih tehnologija.

Nakon rasprave, koja će vas inspirirati za razvoj vlastite ideje, slijedi neformalno druženje. Predviđeno vrijeme trajanja događaja je sat i pol.

Ulaz na CASSINI fireside chat Sigurnost kroz prizmu svemirskih tehnologija je slobodan uz prethodnu prijavu putem CASSINI web stranice.

Kako se pripremiti za CASSINI Space Tech Hackathon?

Izrada rješenja za jačanje sigurnosti Europe uz korištenje svemirskih tehnologija vam zvuči složeno? Ne brinite! Prije CASSINI hackathona za sve zainteresirane organiziramo The Big Ideas Campaign. Riječ je o nizu događaja koji se održavaju u periodu od 6. do 17. ožujka, a obuhvaćaju predavanja, radionice, zanimljive rasprave i networking događaje. Kroz njih ćete naučiti kako pristupiti svemirskim podacima te prepoznavanju potreba korisnika kao i sve ostale informacije potrebne za početak rada na digitalnim rješenjima.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za stjecanje novih znanja iz područja svemirskih tehnologija. Sudjelovanje na događajima je besplatno, a prijave su otvorene putem  poveznice: https://www.cassini.eu/hackathons/big-ideas-campaign.

Izaberite teme koje vas zanimaju, sudjelujte uživo ili virtualno (ovisno o događaju koji izaberete) i pripremite se za CASSINI Hackathon.

Zašto se prijaviti na CASSINI Space Tech Hackathon?

Uz inspirativne govore, izvrsne mentore i kvalitetna predavanja sudionici će svoja rješenja razvijati u proaktivnom i kreativnom prostoru ZICER-a, vodećeg hrvatskog startup hub-a. Hackathon je natjecateljskog karaktera. Najbolje rangirani tim očekuje 5.000 eura, drugoplasirani tim 1.000 eura i poklon-paket sponzora, a trećeplasirani tim poklon-paket sponzora. Posebno iznenađenje hrvatskog izdanja CASSINI hackathona je šestomjesečna plaćena praksa u SES Techcomu u Luxembourgu koju će osvojiti jedan sudionik hackathona.

Pobjeda na nacionalnim hackathonima najboljim timovima otvara novi izazov – pitchanje u ukupnom finalu gdje će tri najbolja tima iz deset spomenutih europskih zemalja osvojiti atraktivne nagrade. Ove nagrade, između ostalih, uključuju i šest mjeseci mentorstva najboljih space tech stručnjaka u Europi.

CASSINI Space Tech Hackathon održat će se u ZICER-u od 24. do 26. ožujka 2023. godine.  Prijave za sudjelovanjem su otvorene do 17. ožujka 2023. putem web stranice https://www.cassini.eu/hackathons/Croatia. Sva dodatna pitanja možete postaviti putem e-mail adrese bok@zicer.hr.

Poziv na CASSINI Hackathon

EFOS na društvenim mrežama