Izbornik

EFOS PRAKSE

Kontakt

gospodarstvo@efos.hr

HUP dodijelio priznanje EFOS-u!

Poštovani i dragi naši partneri,
dragi nastavnici i studenti,
Od kako smo 2014. godine potpisali Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca uslijedili su brojni pomaci u promicanju povezivanja znanosti i gospodarstva (do danas preko 40 sporazuma čiji je ključni predmet znanstveno-stručna suradnja i različiti oblici prakse za naše studente). Ujedno, našim top studentima omogućujemo dodatne edukacije kroz PUMA program  (od 2005. godine do veljače 2018. godine čak je 371 odslušan seminar od strane naših studenata!) , a od ove akademske godine i dodatne aktivnosti putem LIDER Student kluba

Preko 200 realiziranih studentskih stručnih praksi u 5 županija naše Regije kod više od 60 partnerskih institucija, ali i pojedinačna zaposlenja putem prakse i EFOS-HUP posredovanja bili su dovoljan argument da nastavimo dalje s našim aktivnostima. Razvili smo EFOS INput aplikaciju uz mentorstvo naših nastavnika i stručnjaka iz poslovne zajednice koja nam omogućava jedinstven model praćenja praksi (osvrt studenata dostupan ovdje), ali i služi kao baza životopisa naših studenata. Osim toga, a opet zahvaljujući suradnji naših nastavnika i stručnjaka iz poslovne zajednice (prvenstveno HR-a), razvili smo Popis radnih zadataka za potrebe naših praktikanata, a o problematici na tržištu rada Slavonije, Baranje i Srijema diskutirali na našim Susretima znanosti i gospodarstva.  Ovim putem, stoga i javno zahvaljujemo Hrvatskoj udruzi poslodavaca što je prepoznala naše aktivnosti te nas nagradila Priznanjem – posebno nas veseli što su naša iskustva suradnje s Regionalnim uredom HUP-a u Osijeku poslužila kao primjer dobre prakse za ostale sastavnice Sveučilišta, ali i nacionalno kroz Inicijativu privatnog sektora za mlade! Ujedno, napominjemo kako je HUP-ova i EBRD-ova Inicijativa privatnog sektora za mlade osvojila nagradu Emerging Europe!  Više o tome možete pročitati ovdje.

Iako su brojni pozitivni pomaci zamjetni, svjesni smo odgovornosti, kao i nužnosti daljnjeg nadograđivanja aktivnosti – za što je nužan konstruktivan dijalog svih dionika akademske i poslovne zajednice.
Vaš EFOS