Izbornik

POZIV STUDENTIMA NA SUDJELOVANJE U PROJEKTU INTENSE

Ekonomski fakultet u Osijeku sudjeluje u međunarodnom projektu International Entrepreneurship Skills Europe – INTENSE (intense.efos.hr), u okviru Erasmus+ programa. Cilj ovog projekta je poticanje poduzetničkog ponašanja i internacionalizacije studenata s ciljem povećanja zapošljivosti studenata svih projektnih partnera. Aktivnosti projekta usmjerene su na  razvoj i implementaciju kolegija fokusiranih na internacionalizaciju malih i srednjih poduzeća. Sastavni dio projekta je i edukacija studenata i poduzetnika o važnosti internacionalizacije poslovanja, u kojoj studenti rade na konkretnim slučajevima malih poduzeća, koja planiraju izlazak na međunarodno tržište neke od zemalja partnera na projektu (Nizozemska, Finska, Njemačka, Belgija, Hrvatska).

Nakon što je uspješno završen pilot run, gdje je 6 studenata imalo priliku raditi s 2 poduzeća i otputovati u Utrecht, Nizozemska na susret studenata iz svih zemalja partnera, projekt je krenuo u sljedeću fazu. Stoga, pozivamo sve zainteresirane trenutne studente 3. godine preddiplomskog i 1. godine diplomskog studija (neovisno o smjeru), zainteresirane za rad u međunarodnom okruženju, da se prijave za sudjelovanje u ovom projektu. Uvjet za sudjelovanje je dobro poznavanje engleskog jezika. Program počinje u rujnu 2018. godine. U ovoj fazi projekta sudjeluje 25 studenata i 6 poduzeća. Sudjelovanjem u projektu studenti jačaju vlastite vještine pregovaranje, prezentiranja, komunikacije na engleskom jeziku i rada u međunarodnom okruženju.

Sastavni dio projekta je i šestodnevno putovanje u Berlin, Njemačka krajem studenog 2018. godine. Projektom su pokriveni troškovi puta i smještaja studenata.

Zainteresirani studenti trebaju poslati svoj životopis (Europass format) do 8.6.2018. godine na intense@efos.hr. Konačna odluka o izboru studenata bit će objavljena na stranicama Ekonomskog fakulteta u Osijeku do 30.6.2018. godine.

EFOS na društvenim mrežama