Izbornik

Poziv na sudjelovanje u online edukacijama u okviru RAISE Youth projekta

Poštovani,

Pozivamo Vas na sudjelovanje na on-line edukacijama u okviru RAISE Youth projekta prema priloženom programu. Prijava na edukacije nalazi se na POVEZNICI.

Projekt RAISE Youth (Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih) sufinanciran je u iznosu od 3,1 milijuna eura kroz Fondove Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP). Nositelj projekta je udruga GTF-Inicijativa za održivi rast a osim u Hrvatskoj projekt se provodi i u Bugarskoj, Rumunjskoj i Španjolskoj. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta za mlade u ruralnim područjima korištenjem socijalnih inovacija. Projekt razvija inovativni model (samo)zapošljavanja za pripadnike NEET skupine (mladi koji nisu zaposleni niti su u sustavu obrazovanja) koji se temelji na održivoj poljoprivredi i turizmu u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.

U sklopu projekta RAISE Youth – Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth, čiji je nositelj udruga GTF-IOR, a koji je sufinanciran iz Fondova Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP), Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” angažirana je za potrebe organizacije niza seminara na teme vezane uz turizam (primarno u ruralnim područjima) te digitalne sadržaje. On-line seminari će se održavati u ožujku i travnju, a ciljna skupina su mladi od 20 do 29 godina (primarno NEET skupine). Predviđeno je da na seminarima koji se organiziraju u cilju osnaživanja mladih sudjeluje ukupno oko 500 različitih sudionika iz svih hrvatskih županija.

Bit će organizirano šest (6) modula iz područja turizma (Uloga tradicije u oblikovanju ponude; Pravni okvir za registraciju i rad u ruralnom turizmu; Marketing, brendiranje i komunikacija; Gastronomija, kuharstvo i posluživanje; Kreiranje vlastitog turističkog proizvoda; Sigurnost i kvaliteta u ruralnom turizmu) te dva (2) modula iz stjecanja digitalnih vještina (Kreiranje digitalnih sadržaja i Digitalni marketing).

Raspored predavanja za I. skupinu županija (BPŽ, OBŽ, PSŽ, VPŽ, VSŽ)

  • 16. ožujka 2021.

10,00 – 12,00 sati – MODUL 3: Pravni okviri za registraciju i rad te posebni oblici turizma (Andrea Pešutić)
13,00 – 15,00 sati – MODUL 1: Tradicija u oblikovanju ponude (Robert Baćac)

  • 17. ožujka 2021.

10,00 – 12,00 sati – MODUL 5: Gastronomija (kuharstvo i posluživanje) (Mario Pavić)
13,00 – 15,00 sati – MODUL 6: Sigurnost i kvaliteta (Dijana Katica)

  • 18. ožujka 2021.

10,00 – 12,00 sati – MODUL 2: Kreiranje turističkog proizvoda (Robert Baćac)
13,00 – 15,00 sati – MODUL 1D: Kreiranje digitalnih sadržaja (Aleksandra Kolarić)

  • 19. ožujka 2021.

10,00 – 12,00 sati – MODUL 4: Marketing, brendiranje i komunikacija (Alma Radoš)
13,00 – 15,00 sati – MODUL 2D: Digitalni marketing (agro)turizmu i poduzetništvu (Aleksandra Kolarić)

Ukoliko sudionici ne mogu sudjelovati u terminima predviđenim za područje Slavonije mogu se javiti i na termine predviđene druge skupine županija. Nakon prijave organizatori će im poslati link za sudjelovanje za module kako bi mogli označiti na kojima žele sudjelovati.

Predavanja su predviđena za skupine mladih 20-29 godina, ali na seminarima mogu sudjelovati i ostali zainteresirani, naravno uz prethodnu prijavu.

Svi sudionici će nakon održanih edukacija dobiti potvrdu / certifikat o sudjelovanju.

EFOS na društvenim mrežama