Izbornik

Osvrt na radionicu – Kako se nositi sa strahom i nesigurnošću?

Radionica koju je osmislila doc.dr.sc. Ane Kurtović, voditeljica Psihološkog savjetovališta za studente pod nazivom „Kako se nositi sa strahom i nesigurnošću?“, održana je 14. travnja 2020. godine u 13 sati i kao takva bila je pokušaj pokretanja aktivnosti oko osnivanja Ureda za razvoj karijera. Ovakva je radionica u trenutku održavanja bila potrebna, s obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom korona virusa,  osobito jer su psihološke teme u našem društvu još uvijek tabu.

Na radionici je sudjelovalo oko 35 sudionika, koji su radionicu, s obzirom na situaciju, pratili od kuće. Sudionici su kroz predavanje doc.dr.sc. Ane Kurtović dobili i praktične upute na koji način vizualizirati i otarasiti se iracionalnoga ili pretjeranog straha. Sudionici su istakli da je radionica bila korisna, naročito „tehnika upoznavanja s izvorom svoje anksioznosti i “razgovora” s njim“.

Ocjena radionice i komentari sudionika su pokazali kako su psihološke teme uvijek poželjan sadržaj za studente, jer im pomažu u osobnom razvoju što je iznimno važno u planiranju i razvoju karijere.

EFOS na društvenim mrežama