Izbornik

Osvrt na predavanje ministra financija Vlade RH, dr.sc. Zdravka Marića

Poštovani,

u ponedjeljak, 29. travnja 2019. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku gostovao je ministar financija Vlade RH, dr. sc. Zdravko Marić održavši predavanje na temu “Kako smo postigli investicijski rejting?” Ono što je zasigurno iznenadilo i samog ministra bila je topla dobrodošlica prepune dvorane broj 1 – najveće dvorane Fakulteta u kojoj su ga dočekali brojni dužnosnici, alumniji, predstavnici partnerskih institucija, nastavnici i brojni naši studenti. Uz izuzetno zanimljivo i korisno predavanje koje je i vrsne (makro)ekonomiste podsjetio na pojedino nastavno gradivo, ministar je bio raspoložen za pitanja publike, posebice pitanja naših studenata te se rado odazvao raspravama koje su uslijedile. Uz “zanimljiv” početak ranog tjedna i bolnih tema oko “Uljanika”, bili smo počašćeni što je ministar pronašao vrijeme za naš EFOS!

“Posebice me kao ministra financija raduje činjenica da je nastavljen trend značajnog smanjivanja ukupnog troška kamata. U tri godine trošak kamata smanjen je više od 25 posto, odnosno za oko tri milijarde kuna. To je ono što svi kao porezni obveznici u konačnici plaćamo u državni proračun – kazao je Marić naglašavajući da je to “prva linija koja se izravno vidi” s povećanjem kreditnog rejtinga te da su važni ti efekti prelijevanja na gospodarstvo i građane”, prenosi Glas Slavonije.

A kako je izgledalo predavanje na našem Fakultetu možete pogledati u našoj galeriji. Više o samom događaju prenijeli su brojni mediji, a na našoj Facebook stranici nalazi se i kratak video isječak s predavanja.

Vaš EFOS!

EFOS na društvenim mrežama