Izbornik

Osvrt na 3 radionice pod zajedničkim nazivnikom – „PSIHOLOŠKI IZAZOVI u prosincu 2020. g.“

PSIHOLOŠKI IZAZOVI u prosincu 2020. g.“ je rezultat nastojanja Ureda za karijerno savjetovanje i razvoj karijera da u ovim izazovnim vremenima svojim studentima pruži dodatnu aktivnost, savjetovanje i psihosocijalnu potporu.

Prva u nizu je radionica, održana 1.12.2020. godine, predstavlja nastavak radionice „Kako se nositi sa strahom i nesigurnošću?“, održane u travnju ove godine.

I ovu radionicu je osmislila i vodila doc.dr.sc. Ana Kurtović, voditeljica Psihološkog savjetovališta za studente pod nazivom „Tko se boji vuka još – kako se nositi sa strahom u svakodnevnim situacijama“. Izvrsna živopisna radionica s pregršt konkretnih primjera i metodama samopomoći bila je odličan uvod u seriju radionica na psihološke teme, čiji je cilj približiti studentima teme mentalnog zdravlja, ali i smanjiti stigmatizaciju vezanu uz mentalne poremećaje.

Iduće dvije radionice („Sprijatelji se sa stresom“, 8.12.2020. i „Otkrivanje vlastitih potencijala“, 15.12.2020.) održali su studenti Odjela za psihologiju Sveučilišta u Osijeku. S obzirom da su radionice održane u suradnji s studentskom sekcijom Hrvatskog psihološkog društva (HPD), na radionicama je bio prisutan i jedan psiholog/savjetovatelj.

Ocjene radionica i komentari sudionika su pokazali kako su psihološke teme uvijek poželjan sadržaj za studente, jer im pomažu u osobnom razvoju što je iznimno važno u planiranju i razvoju karijere.

Rad Ureda za karijerno savjetovanje i razvoj karijera Ekonomskog fakulteta u Osijeku pratite i dalje putem web stranice: http://www.efos.unios.hr/razvoj-karijera/.

 

Isječak radionice Tko se boji vuka još – kako se nositi sa strahom u svakodnevnim situacijama?, 1.12.2020.

EFOS na društvenim mrežama