Izbornik

Održana završna radionica iz područja poduzetničkih vještina u okviru projekta VirtuOs

U subotu. 4.6.2022. godine, u eko-centru Zlatna greda održana je i posljednja, cjelodnevna radionica programa stručnog usavršavanja za obrazovanje nastavnika i mentora iz područja poduzetničkih vještina u okviru projekta VirtuOs. Na radionici su sudjelovali polaznici (nastavnici i mentori) oba ciklusa edukacija iz poduzetničkih vještina. Primjer dobre prakse pod nazivom Poduzetničke priče – Mali poduzetnici predstavila je gošća Janja Lučić, prof., učiteljica razredne nastave u OŠ Mladost iz Osijeka. Završne timske projekte predstavili su polaznici edukacije, čiji je cilj bio primijeniti stečeno znanje na edukaciji u kolegijima koje predaju, kako bi ih osvježili, ali i doprinijeli razvoju poduzetničkih kompetencija svojih učenika.

Projekt VirtuOs  je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa. Nositelj projekta je Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek a projektni partneri, uz Ekonomski fakultet u Osijeku, su: Osječko-baranjska županija, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Obrtnička škola Požega, Srednja strukovna škola Vinkovci, Strukovna škola Virovitica, Sunčane toplice d.o.o. Bizovac, HUP Zagreb d.o.o., Palisada d.o.o. Opatija, Filozofski fakultet u Osijeku i Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, Belišće.

Projekt se provodi od 27. ožujka 2020. godine do 27. prosinca 2023. godine, a financiran je kroz Operativni program Upravljanje ljudskim potencijalima 2014-2020 iz Europskog socijalnog fonda.

EFOS na društvenim mrežama