Izbornik

Održana početna konferencija projekta CroViZone

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, u petak, 02. listopada 2020. održana je početna konferencija projekta CroViZOne – Prilagodba vinogradarskih zona RH klimatskim promjenama. Nositelj projekta (Ekonomski fakultet u Osijeku), zajedno sa partnerima (Agronomski fakultet u Zagrebu, Prirodoslovno matematički fakultet u Zagrebu i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu), predstavio je široj javnosti cilj projekta, projektne aktivnosti i očekivane rezultate, te cilj istraživanja i trenutno stanje u sektoru vinogradarstva i vinarstva u Hrvatskoj.

Svrha projekta je povećati prilagodljivost i smanjiti ranjivost hrvatskog vinogradarstva vezano uz utjecaj klimatskih promjena na proizvodnju grožđa i vina kroz reviziju vinogradarskih zona Hrvatske.

Projekt traje 36 mjeseci, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija kroz natječaj Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama, te sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Više informacija o projektu dostupno na http://www.efos.unios.hr/fakultet/eu-projekti/

EFOS na društvenim mrežama