Izbornik

Stručno usavršavanje Cost-benefit analiza

NATJEČAJ ZA UPIS POLAZNIKA NA PROGRAM STRUČNOG USAVRŠAVANJA

 

Opis

Odabir kvalitetnih projekata i jačanje investicijskog potencijala od ključne je važnosti za Republiku Hrvatsku u nadolazećem razdoblju. Cost-benefit analiza analitički je alat kojim se kvantificiraju financijske i društvene koristi i troškovi projekta te se ista koristi prilikom procjene doprinosa projekta ciljevima kohezijske politike Europske unije (EU). Ujedno predstavlja obavezan dio projektne dokumentacije za velike projekte sufinancirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Cost – benefit analiza revidiran je program stručnog usavršavanja Ekonomskog fakulteta u Osijeku kojemu je cilj osposobiti polaznike za samostalnu procjenu društvene opravdanosti specifičnog projekta ulaganja kroz izradu cost-benefit analize. Program je usuglašen s Vodičem kroz analizu troškova i koristi investicijskih projekata te donosi vrijednost polaznicima kroz iskustva i znanje stručnjaka iz uglednih institucija koji rade na pripremi, provedbi i ocjeni europskih projekata.

Program se provodi kroz ciklus predavanja, razrade poslovnih slučajeva te mentorskog rada. Namijenjen je dionicima uključenima u pripremu, provedbu i ocjenu investicijskih projekata; zaposlenima u jedinicama lokalne i regionalne samouprave, financijskim subjektima, znanstvenim i obrazovnim institucijama, udrugama i volonterskim organizacijama te općenito svim poslovnim subjektima koji imaju namjeru tražiti određeni oblik sufinanciranja od Europske unije.

 

Program

Cijena: 7.000,00 kn + PDV, mogućnost plaćanja u dvije rate (prva rata kod upisa, druga po završetku Programa)

Broj polaznika: min. 15 do max. 20

Nastava:

65 sati predavanja i praktičnog rada.

poslijepodnevni sati četvrtkom i petkom te subotom u prijepodnevnim satima

Pripremljeni radni materijali za polaznike

Certifikat Ekonomskog fakulteta u Osijeku + 6 ECTS bodova

LETAK PROGRAMA

 

Predupis

U tijeku su pretprijave za upis na Program stručnog usavršavanja Cost – benefit analiza putem poveznice:
https://goo.gl/forms/lxqOH6ppZtwdcumH3

Natječaj za upis na Program bit će objavljen na mrežnoj stranici Programa. Sve informacije o Programu dostupne su na mrežnoj stranici fakulteta: http://www.efos.unios.hr/nastava/programi-strucnog-osposobljavanja/strucno-usavrsavanje-c-b/ i na Facebook stranici Programa: (www.facebook.com/cba.efos)

Predviđeni početak: svibanj 2019.

Nakon prijave, koordinatorica će Vas kontaktirati i informirati o svim informacijama vezanima uz održavanje Programa.

 

KONTAKT:

Voditeljica programa: izv. prof. dr. sc. Dubravka Pekanov Starčević
Mob: 0912204485
e-mail: dubravka.pekanov@efos.hr

Kordinatorica programa: Ana Zrnić, univ. spec. oec.
Mob: 0994976767
e-mail: ana.zrnic@efos.hr