Izbornik

Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije: Kreativna riznica

Ekonomski fakultet u Osijeku u sklopu Kreativne riznice organizirao je Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije. Riječ je o nacionalnom natjecanju organiziranom za sve obrazovne skupine, priređenom po pedagoškim i metodičkim standardima. Prvo Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije održalo se 13. travnja 2019. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Svrha natjecanja potaknuti je učenike i studente na sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima, razvoju njihovih vještina, kritičkog razmišljanja, kreativnosti i inovativnosti. Natjecanje potiče multidisciplinarnost timova i sinergiju znanja u području kreativne industrije.

Natjecanje je bilo podijeljeno u 4 kategorije prema obrazovnim skupinama natjecatelja:

  1. kategorija: Kreativni kalendar – Srednjoškolska natjecateljska skupina
  2. kategorija: Kreativna zajednica – Studentska natjecateljska skupina
  3. kategorija: Kreativni sat – Studentska (rizničarska) natjecateljska skupina
  4. skupina: Kreativni krug – Predškolska i osnovnoškolska natjecateljska skupina

Očekivano vrijeme objave propozicija Milenijskog natjecanja 2020 jest listopad 2019. na mrežnom mjestu Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Kreativne riznice.

Sljedeća rizničarska godina najavljena je kao Kreativna riznica 2020: Kreativna sila, a krovna tema Milenijskog natjecanja različita je od teme Kreativne riznice.

Krovna tema 2. Milenijskog natjecanja iz kreativne industrije je Glagoljica.

Detalji će biti uglašeni uskoro. Poslovni slučajevi usmjerit će se na promoviranje i poslovne modele temeljene na kulturi, hrvatskoj kulturnoj baštini i kreativnoj industriji.

Za osnovnoškolsku skupinu natjecatelja kategorije će biti pripremljene sukladno njihovim pedagoškim i metodičkim standardima.

Sažetak Milenijskog natjecanja 2019. godine nalazi se u sljedećem videu:  https://youtu.be/GJ5GSgnjBFk

EFOS na društvenim mrežama