Izbornik

Međunarodna znanstveno-stručna konferencija: “Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti”

U tijeku je organizacija međunarodne znanstveno-stručne konferencije „Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti“ koja se održava uz suorganizatorstvo Zavoda za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Đakovu, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka, Instituta za istraživanje migracija, Instituta za turizam, Instituta za razvoj i međunarodne odnose, Filozofskog fakulteta u Osijeku, Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Veleučilišta u Virovitici, Filozofskog fakulteta u Mostaru i potencijalne druge suorganizatore.

Cilj konferencije je na tematski sveobuhvatan način staviti kontinentalnu Hrvatsku u fokus znanosti i struke u Republici Hrvatskoj, ali i šire.

Konferencija tematski pokriva različite aspekte koji se tiču života u kontinentalnoj Hrvatskoj (od ekonomskih, društvenih, demografskih i migracijskih pa do povijesnih, kulturnih, identitetskih i drugih aspekata). Uredništvo će prihvaćati i radove koji se ne odnose isključivo na područje kontinentalne Hrvatske, ako se iz njih mogu izvući relevantne pouke primjenjive za područje kontinentalne Hrvatske.

Mjesto i datumi održavanja konferencije: Đakovo, 19. i 20. listopada 2023.

Pozivamo sve zainteresirane znanstvenike i stručnjake da se prijave na konferenciju i da svojim radovima doprinesu kvaliteti konferencije i znanstveno-stručnoj raspravi o temama važnima za život u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Više informacija kao i upute oko predaje radova može pogledati u pozivu za predaju radova.

EFOS na društvenim mrežama