Izbornik

Kreativna riznica

Lokacija

Ekonomski fakultet, Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja

10. do 13. travnja 2019.

Umjetnost bez granica: propitivanje umjetnika o mogućnostima e-prostora

Vrsta događaja: Predavanje

Predviđeno trajanje događaja: 45 min

Mjesto događaja: Dvorana 10

Izlagač: mr. sc. Sanda Čaušić Katavić

Institucija: Hrvatsko vojno Učilište “Dr. Franjo Tuđman”

Kratki životopis:
Sanda Katavić-Čaušić dipolomirala 1999. na Filozofskom fakultetu u Osijeku te stekla titulu magistra edukacije / profesor engleskog i njemačkog jezika i književnosti. Motivirana interesom za istraživanje kulture, identiteta, kulturno-povijesnog nasljeđa i turizma u godinama koje slijede okreće se multidisciplinarnoj izobrazbi, piše i izlaže radove te 2009. godine stiče titulu magistra ekonomskih znanosti na Sveučilištu u Rijeci s temom „Kulturni i turistički identitet grada Osijeka“. Trenutno radi u Središtu za strane jezike u Osijeku  pri Ministarstvu obrane kao predavač engleskog jezika.

Mario Čaušić akademski je slikar grafičar. Diplomirao je 2001. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ante Kuduza. Od studentskih dana do danas sudjeluje u brojnim samostalnim i skupnim izložbama, video festivalima, projekcijama i projektima u Hrvatskoj i inozemstvu, te je dobitnik niza nagrada i priznanja. Njegov umjetnički rad karakterizira interdisciplinaran i multidisciplinaran pristup u kojem je posvećen eksperimentalnom istraživanju prostora i njegovih očitovanja kao i širenju granica grafičkog medija. Od 2005. zaposlen je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, na kojoj je trenutno u zvanju docenta predan pedagoškom radu sa studentima diplomskog studija, kolegij Grafika.

Suradnici na događaju: doc.art. Mario Čaušić

Opis događaja: Kratko predavanje i razgovor s likovnim umjetnikom o njegovom istraživanju mogućnosti e-scene kao novoj platformi predstavljanja vlastitog stvaralaštva, razlozima i iskustvima u istom.

PRIJAVA