Izbornik

Kreativna riznica

Lokacija

Ekonomski fakultet, Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja

10. do 13. travnja 2019.

Osijek 2020 – Uspjeh?

Vrsta događaja: Predavanje

Predviđeno trajanje događaja: 45 min

Mjesto događaja: Dvorana 7

Izlagač: dipl.oec. Vladimir Ham, dr.sc. Igor Mavrin

Institucija: Osijek 2020 – grad kandidat za Europsku prijestolnicu kulture

Kratki životopis:
Vladimir Ham rođen je u Osijeku 1981. godine, gdje je završio Prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Radio je kao voditelj, novinar i urednik u više radijskih i televizijskih medija, bio je direktor agencije za marketing i odnose s javnošću, a slične poslove je obavljao i u osječkom HNK. Trenutno obnaša dužnost zamjenika gradonačelnika grada Osijeka. Dobitnik je nagrade Svjetskog Saveza Podunavskih Švaba za zasluge u promicanju njemačke kulture, kao i nagrade i priznanja međunarodne studentske udruge AIESEC.

dr.sc. Igor Mavrin – suradnik Odjela za kulturologiju i glani urednik druge Prijavne knjige Osijeka 2020. – kandidatura za naslov Europske prijestolnice kulture. Doktorirao na temu Kulturni mega-eenti kao generator urbanog i regionalnog razvoja. Autor i koautor niza radova na temu Europske prijestolnice kulture, kulturnih politika, kulturalnog menadžmenta, kulturnih i kreativnih industrija. Koautor knjige Urbani management (2015.).

Opis događaja: Osijek je finalist natjecanja za naslov Europske prijestolnice kulture 2020. Ishod natjecanja bit će poznat 24. ožujka 2016. Predavanje donosi analizu rezultata natjecanja, usporedbe četiri grada finalista i mogućnosti razvoja projekata navedenih u osječkoj kandidaturi.

PRIJAVA