Izbornik

Kreativna riznica

Lokacija

Ekonomski fakultet, Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja

10. do 13. travnja 2019.

Kreiranje knjižnica zelene boje

Vrsta događaja: Okrugli stol

Predviđeno trajanje događaja: 120 min

Mjesto događaja: Dvorana 3

Izlagač: mr. sc. Jasminka Mihaljević

Institucija: Ekonomski fakultet u Osijeku

Kratki životopis:
Jasminka Mihaljević, magistra je ekonomskih znanosti i viša knjižničarka. Voditeljica je knjižnice Ekonomskog fakulteta u Osijeku, tajnica izdavačke djelatnosti i izvršna urednica časopisa „Ekonomski vjesnik / Econviews, Review of contemporary business, entrepreneurship and economic issues“.

Suradnici na događaju: Andrea Smajić, Andrea Pejaković, Patricija Petričević

Opis događaja: Knjižnica EFOS-a se želi povezati s drugim knjižnicama, društvima, organizacijama, udrugama, ekološkim proizvođačima i drugim mogućim partnerima u okruženju koji provode društveno odgovorno, ekološko poslovanje i brinu o održivom razvoju. Predstavnici EKO i ZELENIH knjižnica će iznositi svoja iskustva širenjem svijesti o održivom razvoju i nužnosti zaštite okoliša. Svrha je poticanje drugih knjižnica na implementiranje takve organizacijske kulture u kojoj će se donijeti i poštovati etički kodeks društveno odgovornog poslovanja i primijeniti koncept održivog razvitka uz brigu o utjecaju na okoliš. Predstavnik poduzeća koje se bavi gospodarenjem otpadom prezentirati će svoje zelene projekte i moguće oblike suradnje s knjižnicom EFOS-a.

Okrugli stol će otvoriti Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku i potpisati sporazum između knjižnice EFOS-a i društva Komunalac d.o.o. iz Vukovara. Dekan će najaviti natječaj za najbolju „zelenu knjižnicu“ koji će organizirati naša knjižnica donacijama sponzora.

Sudionici okruglog stola pod nazivom „Kreiranje knjižnica zelene boje“: 

  1. Jasminka Mihaljević voditeljica knjižnice EFOS-a, u svojstvu moderatora,
  2. Igor Štrangarević, bacc. oec., direktor i Mirjana Prkačin, ing. oecoing. iz društva „Komunalac“ d.o.o. iz Vukovara
  3. Anica Bokor, prof. i dipl. knjižničarka i Biljana Pavić, prof. iz knjižnice Osnovne škole August Šenoa Osijek,
  4. Ksenija Kesegi Krstin, i dipl. knjižničarka iz knjižnice Ugostiteljsko – turističke škole,
  5. Daliborka Pavošević, prof. i dipl knjižničarka i Sandra Matijević, prof. iz knjižnice Elektrotehničke i prometne škole,
  6. Ljiljana Siber,viša knjižničarka, mag. bibl., mag. iur. iz knjižnice Pravnog fakulteta Osijek,
  7. Marija Bugarski, informatol. iz Gradske knjižnice Vukovar – odjela za djecu i knjižničarka Sanja Grgić  iz Gradske knjižnice Vukovar, područni odjel Sotin.

Na okruglom stolu  će se predstaviti sljedeće:

  1. Pridruživanje nacionalnom projektu „Zelene knjižnice“ koji su započeli knjižničari Istre, a u projekt se uključilo i Hrvatsko knjižničarsko društvo te različite knjižnice u Hrvatskoj.
  2. Povezivanje s partnerom iz okruženja: Komunalac d.o.o. iz Vukovara potpisivanjem sporazuma u području promocije politike gospodarenja otpadom i zaštite okoliša.
  3. Umrežavanje s drugim „zelenim“ i „eko“ knjižnicama na području Osijeka i Vukovara.

PRIJAVA