Izbornik

Kreativna riznica

Lokacija

Ekonomski fakultet, Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja

10. do 13. travnja 2019.

Kreativnost u poučavanju – Poduzetnička igra

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 120 min

Mjesto događaja: Dvorana 7

Izlagač: mr. sc. Renata Petrović

Institucija: Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas” Osijek

Kratki životopis:
Renata Petrović (26.10.1967.), od 2001. godine profesorica je ekonomske grupe predmeta u Trgovačkoj i komercijalnoj školi “Davor Milas” u Osijeku. Voditeljica je Međužupanijskih stručnih vijeća za Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju, sjedište u Osijeku te članica Školskog odbora 1. gimnazije u Osijeku. Samostalno i kao koautor objavila je preko deset radova te tri recenzije. Od 2013. – 2015. sudjelovala je u projektu A.C.T.I.V.E.

Suradnici na događanju: mr.sc. Darija Krstić, voditeljica Centra za poduzetništvo i Tomislav Brbarić, voditelj projekata u Centru za poduzetništvo

Opis događaja: Poduzetnička igra predstavlja simulaciju poduzetničkog poduhvata, a provodi se  prema metodologiji Međunarodne organizacije rada (International Labour Organisation – ILO). Koristi se kao dio seminara “Započnite vlastiti posao” Međunarodne organizacije rada koji se provodi u više od 50-tak zemalja, a ocijenjen je kao jedan od najboljih seminara za poduzetnike početnike. Poduzetnička igra “Započnite vlastiti posao” je simulacija koja pruža sudionicima uvid u praktično upravljanje malim poduzećem unutar „četiri zida“. Igra sudionicima pruža mogućnost donošenja različitih odluka i prihvaćanja odgovornosti za donesene odluke, koje poduzetnici donose u malim poduzećima. Igra simulira stvarno poduzetničko okruženje.

Ciljevi igre:

  • upoznati se s osnovnim poslovnim ciklusom (dodavanje vrijednosti i stvaranje profita)
  • upoznati se s načinom donošenja odluka u malim i srednjim poduzećima (potrebe poslovanja, s jedne strane i obitelji (privatni život, s druge strane)
  • naučiti upravljati novčanim tokom u poduzeću
  • naučiti osnove jednostavnog računovodstva
  • naučiti upravljati rizikom

PRIJAVA