Izbornik

Kreativna riznica

Lokacija

Ekonomski fakultet, Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja

10. do 13. travnja 2019.

Kreativni glasnici

Vrsta događaja: Glazbeni program i glumački performans

Mjesto događaja: Aula Glagoljice

Izlagači: Tamara Šarlija, Stipe Gugić

Institucija: Glazbena škola Josipa Runjanina

Kratki životopis:
Mag. mus. Tamara Šarlija, članica HGU-a, Huvop-a i HGM-a. Vokalna solistica, osnivač, kodirigentica, te autorica i koautorica dijela repertoara vokalno instrumentalnog sastava Krjesnice koje 2011. g. objavljuju nosač zvuka “Buđenje” u izdanju diskografske kuće Croatia records. Bilježi solističke nastupe te nastupe sa zborovima, komornim ansamblima i dr. Na Pedagoškom fakultetu u Osijeku diplomirala je na studiju Glazbena kultura, a potom na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku studij Pjevanje. Trenutno je doktorandica na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Kulturologija pri Doktorskoj školi sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, smjer Kultura, umjetnost i književnost u europskom kontekstu. Usavršavala se na seminarima eminentnih hrvatskih i svjetskih vokalnih pedagoga (prof. Gerhard Zeller, Anne-Marie Zeller, prof. Snježana Bujanović-Stanislav, kammersänger Olivera Miljaković, prof. Filipa Lã, prof. Giorgio Surian).

Stipe Gugić,student Umjetnička akademija u Osijeku, odsjek: gluma i lutkarstvo, član dramskog studija Gradskog kazališta mladih u Splitu, član Sinjskog pučkog kazališta.

Predstave:
Velimir Borković: Opsada, režija: Željko Viculin, Sinjsko pučko kazalište, 2013.g, uloga: Kaur
Princ Eugen, režija: Jasmin Novljaković, Umjetnička akademija u Osijeku, 2015.g, uloga: Leopold I.
Zaboravljena tvrđa, režija: Viktor Faber, Crocultur, 2016.g, uloga: Pandur
Performansi:
Meandar, performans povodom dana Julija Knifera, režija: Tihomir Matijević, Galerija likovnih umjetnosti u Osijeku
Unzipp, plesni performans, režija: Robert Raponja, Mala scena Zagreb
Kratki film:
Ante Zlatko Stolica: Johnny, režija: Ante Zlatko Stolica, uloga: Nikša

Opis događaja: Globalno, digitalno doba inovira kulturne, prostorne i vremenske poveznice kojima su glasnici umjetnici i kreativni proizvodi. Oprimjerenom glazbenom interpretacijom potvrdit će se teorijske pretpostavke novih kulturnih “glasnika” i njihovih umjetničkih izričaja. Tehnike uključivanja auditorija usmjerene su na promišljanja o društveno odgovornoj kreativnosti koja u domeni glazbenog izražavanja auditorij oblikuje svojevrsnim kreativnim glasnikom.