Izbornik

Kreativna riznica

Lokacija

Ekonomski fakultet, Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja

10. do 13. travnja 2019.

“I ti možeš biti glazbenik” hepening

Vrsta događaja: Radionica

Predviđeno trajanje događaja: 45 min

Mjesto događaja: Dvorana 7

Izlagači: mag. mus. Josipa Erhardt, mag. mus. Tomislava Karačić Šoljić

Institucija: Glazbena škola Franje Kuhača Osijek

Kratki životopis:
Josipa Erhardt rođena je u Osijeku 1976. godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku. Nakon završenog studija violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu počinje predavati u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku kao profesor violine i dirigent gudačkog orkestra. Trenutno radi kao profesor violine u Osijeku. Usavršavala je svoje pedagoško znanje sudjelujući na brojnim seminarima sa svojim učenicima. Voditeljica je i organizatorica projekta gudačko-puhačkog kampa pod nazivom u „ U dobroj glazbi zdrav duh“ koji se održava u Orahovici. Član je Hrvatskog društava glazbenih i plesnih pedagoga, a od 2012. godine i voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća za violinu i violu za istočni dio Hrvatske.

Tomislava Karačić Šoljić rođena je u Osijeku 1978. godine. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku.  Nakon završenog studija flaute na Umjetničkoj akademiji u Splitu počinje predavati u Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku kao profesor flaute, kao honorarni suradnik od 2004. -2008. godine surađuje sa Hrvatskim Narodnim Kazalištem u Osijeku kao flautist/piccolist. Trenutno radi kao profesor flaute u Osijeku. Usavršavala je svoje pedagoško znanje sudjelujući na brojnim seminarima sa svojim učenicima. Suvoditeljica je i suorganizatorica projekta gudačko-puhačkog kampa pod nazivom u „ U dobroj glazbi zdrav duh“ koji se održava u Orahovici. Član je Hrvatskog društava glazbenih i plesnih pedagoga, od 2003. godine je član Dobrovoljnog Vatrogasnog Društva Valpovo s kojima umjetnički surađuje, u slobodno vrijeme voditeljica je Dječjeg zbora „Marija“ u svojoj župi.

Opis događaja: Polaznici radionice sudjelovat će u procesu oživljavanja glazbenog djela. Postati glazbenici na jedan dan koristeći svoje tijelo i predmete iz svakodnevnog života.

PRIJAVA