Izbornik

Kreativna riznica

Lokacija

Ekonomski fakultet, Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja

10. do 13. travnja 2019.

Fotografiranje s odgovornošću

Vrsta događaja: Predavanje

Predviđeno trajanje događaja: 45 min

Mjesto događaja: Dvorana 10

Izlagač: Karla Bilandžić, Krešimir Strahonja

Institucija: Ekonomski fakultet u Osijeku

Kratki životopis:
Karla Bilandžić rođena je 12.08.1995. godine u Osijeku. Studentica je 2. godine preddiplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Osijeku,  smjer Marketing. Prije izbora ovog fakulteta pohađala je Isusovačku Klasičnu gimnaziju s pravom javnosti u Osijeku gdje je stekla želju za napredovanjem, uspjehom i svestranošću, a tim putem korača i u svojim studentskim danima. U slobodno vrijeme bavi se svojom omiljenom sporednom aktivnošću –  fotografijom. Također, radi više studentskih poslova i demonstratorica je profesoru Antunu Šundaliću na njegovim kolegijima. U skoroj budućnosti, želja joj je upisati i studij Socijalnog rada, te pretvoriti fotografiju u ozbiljan dio njene svakodnevnice.

Krešimir Strahonja, student 1. godine diplomskog studija Ekonomskog fakulteta u Osijeku, smjer Poduzetništvo. Nakon završene Ugostiteljsko – turističke škole u Osijeku, odlučuje upisati Ekonomski fakultet koji mu kasnije, kroz razne aktivnosti vezane za poduzetništvo, pomaže kroz stjecanje velike količine motivacije za daljnji razvitak u svome hobiju, koji je sada prerastao u posao – riječ je o fotografiji odnosno video produkciji. Shodno tome, pokrenuo je svoj poslovni pothvat te otvorio video produkciju odnosno poduzeće za vizualnu promidžbu. Također, demonstrator je na kolegijima profesorice Ljerke Sedlan-König. Budući da se kolegiji profesorice Sedlan-König vežu za razne prezentacijske, pregovaračke i prodajne vještine, stekao je određenu količinu znanja iz navedenih područja te se veseli svakom novom izazovu kroz koje može pomoći drugima u njihovom razvitku.
Opis događaja: Studentsko doba iz vizure fotografskog pamćenja. Ekonomski fakultet u Osijeku potiče uključivanje studenata u aktivnosti koje se organiziraju na Fakultetu. Fotografiranje i video praćenje fakultetskih događaja postaje dijelom trajne memorije Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Pri tome se postupno oblikuju teme, ali i određeni autorski rukopisi studenata fotografa i snimatelja koji postaju prepoznatljivi dio javne memorije Fakulteta.

PRIJAVA