Izbornik

Kreativna riznica

Lokacija

Ekonomski fakultet, Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja

10. do 13. travnja 2019.

Društveno odgovorni izbor tema u autorskoj TV emisiji Pressica 

Vrsta događaja: Predavanje

Predviđeno trajanje događaja: 30 min

Mjesto događaja: Dvorana 13

Izlagač: Biljana Pavlović

Institucija: Vinkovačka televizija

Kratki životopis:

Kroz više od 21 godine rada na Vinkovačkoj televiziji prolazi sve poslove od novinarke, urednice Informativnog programa, glavne urednice televizije do direktorice marketinga. Iza nje je nebrojeno novinarskih izvješća – tv priloga, veliki broj dokumentarnih reportaža i različitih informativnih, kolažnih, zabavnih, kontakt i sličnih emisija – snimanih, ili uživo odrađenih; kao i moderiranje svih vrsta programa na priredbama i manifestacijama, stručnim i znanstvenim skupovima, političkim tribinama i raznim društvenim događanjima.

U vrijeme okupacije hrvatskog Podunavlja odrađuje vrlo zapažen serijal od 170 epizoda emisije “Ćirilica” – u kojima satirično komentira program TV postaja iz tada okupiranog Vukovara i Belog Manastira. Nakon toga, uz dnevne novinarske i uredničke poslove, pozitivnu energiju usmjerava na novi serijal u obliku TV intervjua – talk showa nazvan prvo “U četiri oka”, zatim “Pressica” i tek u posljednjoj sezoni emitiranja “Pressica BP” kao mali pečat unesene osobnosti kroz 18 godina emitiranja i prikazivanja na više lokalnih televizija u RH i BiH.

Tijekom dugogodišnje novinarske karijere pisala je za pojedine dnevne novine i razne časopise i zbornike; suradnik je radio postaja hrvatskog programa u inozemstvu, te sudionik – gost komentator u različitim TV i radijskim emisijama, raznim radionicama i okruglim stolovima.

PRIJAVA