Izbornik

Kreativna riznica

Lokacija

Ekonomski fakultet, Osijek, Hrvatska

Vrijeme održavanja

10. do 13. travnja 2019.

Društveno odgovorna kreativnost glumačke profesije

Vrsta događaja: Panel

Predviđeno trajanje događaja: 120 min

Mjesto događaja: Dvorana 3

Izlagači: Aleksandar Bogdanović, Sandra Lončarić Tankosić, Duško Modrinić, Vlasta Ramljak, Vladimir Tintor

Voditeljica panela: Renata Petrović

Kratki životopisi:
Aleksandar Bogdanović, rođen u Osijeku 17.06.1974. Akademiju umjetnosti završio u Novom Sadu – klasa prof.Branka Pleše.
Najvažnije uloge: Čičikov, “Mrtve duše”; Hemon, “Antigona”; Ljvov, “Ivanov”; Oliver Urban, “Leda”; Isljednik “Hrvatska Antigona”; Charles, “Vedri duh”; Đavo, “Don Huan u paklu”; George, “Tko se boji Virginije Wolf” (INK Pula), Rudolf Steiner, “Unterstadt” (HNK u Osijeku), Jerotije, “Sumnjivo lice” (HNK u Osijeku). Nagrada za glavnu ulogu (Čičikov, “Mrtve duše”) na Festivalu vojvođanskih pozorišta, 2009., Nagrada za glavnu ulogu (Vitez Oliver Urban) na Marulićevim danima 2011., nominacija za Nagradu hrvatskoga glumišta (sporedna muška uloga) za Levina (“Ana Karenjin”), 2014., nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta (glavn muška uloga) za Georga (Tko se boji V.Woolf) INK Pula. Filmovi i serije: “Posljednja audijencija” RTS, “Plavi voz”, Janko Baljak, “Larin izbor” (33., 34. i 35. epizoda), “Počivali u miru” (3. epizoda), “Most na kraju svijeta”, B.Istvančić, “Ponoćno sivo”, B.Ištvančić. Glumio u kazalistima u Zrenjaninu,Vrscu,Novom Sadu,Kikindi, Osijeku, Puli, Zagrebu.

Sandra Lončarić Tankosić, rođena je 13.07.1974. god. u Brugg-u u Švicarskoj. Akademiju dramske umjetnosti Zagreb – dislocirani studij u Osijeku upisala je 1992 godine te diplomirala 1996.g. Od te godine u stalnom je angažmanu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku i trenutno sa statusom prvakinje drame osječkog HNK. Do sada je odigrala preko 50 kazališnih uloga domaćih i svjetskih pisaca te preko 20 različitih igranih, tv filmova, dramskih serija i telenovela. 1998. godine osvojila je Veliku Zlatnu Arenu za glavnu žensku ulogu na Filmskom festivalu u Puli za ulogu Stele u filmu „Zavaravanje“ Željka Senečića.

Duško Modrinić, glumac, voditelj, pjevač, rođen u Zadru 1979.g gdje završava Gimnaziju. Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu upisuje 2002. te je završava 2007. u klasi Borne Baletića i Angela Palaševa. Kao glumac surađivao je s INK Pula,HNK Varazdin, HNK Zadar, GK Sisak, GKM Split, KD Pinkleci Čakovec, FERR Pula, GK Komedija Zagreb te s jos brojnim udrugama.

Vlasta Ramljak, rođena je 5. svibnja 1960. godine u Osijeku. Diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1983. godine. Članica ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu postala je 1991. Magistrirala je 2006. godine. Dobitnica je nagrada Asser Savus za ulogu Medeje u Mađarskoj Medeji Árpada Göncza na Festivalu glumca u Vinkovcima, 1999.;
Pečat grada Osijeka za izvedbu monodrame Zašto sam vam lagala Julijane Matanović, 2002.

Vladimir Tintor, završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića. Diplomskom monodramom sudjelovao na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu. Nakon toga igrao u kazalištima u Novom Sadu, Beogradu, Zrenjaninu i Somboru. Surađivao sa redateljima poput Dejana Mijača, Olivere Đorđević, Raleta Milenkovića, Dušana Petrovića.
2006. godine dolazi u Zagreb na poziv Fremantle produkcije i dvije godine snima seriju ‘Zabranjena ljubav’. Uporedo sa tim ne napušta svoju najveću ljubav – kazalište i radi u GK Komedija i &TD-u, kazalištu Ludens, kao i Tvornici Lutaka. Uloge koje bi izdvojio su: Hitler – Pacijent dr. Freuda, Dušan Malogajski – Ravangrad, Michael – Momci iz benda, Casio – Othello, Richie – A Chorus Line, Clitandre – Učene žene, Archer – Izbori.

Opis događaja: Što se krije iza glamura glumačke profesije? Postaje li se glumac/ica rođenjem ili napornim radom? Želite li neposredno, kroz razgovor, saznati kako glumci/glumice iskazuju svoju kreativnost? Znate li kako se pri tome može biti i društveno odgovoran? Odgovore na ova pitanja dobit ćete kroz  neposredno druženje s našim gostima, glumicama i glumcima: Vlastom Ramljak, Sandrom Lončarić Tankosić,  Duškom Modrinićem, Vladimirom Tintorom i Aleksandrom Bogdanovićem-  u panelu  Društveno odgovorna kreativnost glumačke profesije.

PRIJAVA