Izbornik

Interfakultetska znanstvena konferencija "KONKURENTNOST, EKONOMSKI RAST I BLAGOSTANJE"

Radno vrijeme

10. - 11. listopada 2014.

Lokacija

Ekonomski fakultet u Osijeku
Trg Lj. Gaja 7,  31000 Osijek

tel: 031 22 44 00 | fax: 031 21 16 04

web: www.efos.unios.hr/konkurentnost-ekonomski-rast-i-blagostanje/

email: interfakultetska@efos.hr

OBAVIJEST O ODRŽANOJ KONFERENCIJI

Petak i subota, 10. i 11.10.2014., Vijećnica Ekonomskog fakulteta u Osijeku

Organizacija ovogodišnje, pete po redu, Interfakultetske znanstvene konferencije katedri za teorijsku ekonomiju, opću ekonomiju, nacionalnu i međunarodnu ekonomiju i njima sličnih katedri na fakultetima društvenih znanosti pod nazivom „Konkurentnost, ekonomski rast i blagostanje“, od 10. do 11. listopada 2014. godine pripala je Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Osim klasičnog dijela konferencije na kojoj su bila prezentirana znanstvena istraživanja sudionika konferencije, u okviru ovogodišnje konferencije bio je organiziran i okrugli stol pod nazivom „Iskustva u obrazovanju ekonomista“, kojeg je vodio prof.dr.sc. Petar Filipić. Kratki prikaz i zaključci ovogodišnje znanstvene konferencije dostupni su u sljedećem dokumentu: Zaključna razmatranja konferencije

S obzirom na (do)sadašnje stanje hrvatskog gospodarstva i očitog nezavidnog položaja u odnosu na EU okruženje (uključivši i CEE zemlje), organizatori ovogodišnje znanstvene konferencije smatrali su kako će znatan broj znanstvenika pronaći motiv za sudjelovanje na znanstvenoj konferenciji. Ukupno 18 znanstvenih radova prošlo je dvostruku recenziju i bilo je prihvaćeno za objavu u Zborniku znanstvene konferencije, ISBN: 978-953-253-128-2. Izdavanje Zbornika i organizaciju konferencije sufinanciralo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, a zbornik je dostupan ovdje.

Ovogodišnju znanstvenu konferenciju svečano je otvorio dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof.dr.sc. Vladimir Cini, a pozdravnu riječ sudionicima uputili su i zamjenica pročelnika Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju, prof.dr.sc. Đula Borozan, predsjednik organizacijskog odbora znanstvene konferencije, doc.dr.sc. Boris Crnković i predstavnik Grada Osijeka, zamjenik gradonačelnika gospodin Vladimir Ham, mag.oec. Svečanom otvorenju konferencije nazočio je i uvaženi rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof.dr.sc. Željko Turkalj, koji je ujedno pozdravio sve sudionike znanstvene konferencije i naglasio važnost upravo ovakvih okupljanja znanstvenika. 

Galeriju fotografija s konferencije možete pogledati ovdje.