Izbornik

Knjižnica

Radno vrijeme

  • ponedjeljak-četvrtak: 8-20 sati
  • petak: 8-15 sati

Lokacija

Prizemlje Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7

e-mail: knjiznica@efos.hr

Telefon za korisnike: 031 224-478

 

Voditelj knjižnice

mr.sc. Jasminka Mihaljević, knjižničarska savjetnica
Telefon: 031 224-428

Povijesni razvoj

Studij  ekonomskih znanosti u Osijeku započinje 25. lipnja 1959. godine osnivanjem Centra za ekonomske studije, koji 1960. godine postaje Viša ekonomska škola. Ekonomski fakultet započeo je s radom 1. rujna 1961. godine. Jedan od osnivača bio je Ekonomski fakultet u Zagrebu koji je pružio stručnu potporu osnivanju Ekonomskog fakulteta i njegove knjižnice, a potpora se nastavila do danas. Knjižnica Ekonomskog fakulteta u Osijeku osnovana je istodobno s osnutkom Ekonomskog fakulteta i od tada dijeli njegovu sudbinu.  Tijekom domovinskog rata zgrada Fakulteta je pogođena sa 16 izravnih pogodaka, a jedan pogodak je razorio i oštetio dio prostora i knjižne građe Knjižnice.

Danas djeluje u sastavu Fakulteta kao posebna organizacijska jedinica u funkciji obrazovanja i osposobljavanja studenata i kao informacijska potpora znanstveno istraživačkom radu nastavnog osoblja. Knjižnica surađuje s knjižnicama ostalih ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj i inozemstvu. Knjižnica ostvaruje suradnju s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek,  Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, Hrvatskim knjižničarskim društvom, Društvom knjižničara Slavonije i Baranje, nakladnicima, srednjim školama i njihovim nastavnicima.

Knjižnica Ekonomskog fakulteta u Osijeku 2021. godine dobila je ime “EKONOMIJANA” koje potpisuje prof. dr. sc. Jasna Horvat, znanstvenica i književnica. Imenom će biti identificirana i razlikovana od drugih sličnih knjižnica.

Stara Knjižnica

IMG]