Izbornik

Knjižnica

Radno vrijeme

  • ponedjeljak-četvrtak: 8-20 sati
  • petak: 8-15 sati

Lokacija

Prizemlje Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7

e-mail: knjiznica@efos.hr

Telefon za korisnike: 031 224-478

 

Voditelj knjižnice

mr.sc. Jasminka Mihaljević, knjižničarska savjetnica
Telefon: 031 224-428

Okrugli stol

U petak, 22. travnja 2016. održan je okrugli stol pod nazivom “Kreiranje knjižnica zelene boje” u sklopu popularizacijskog simpozija kulturne i kreativne industrije Kreativna riznica 2016: Društveno odgovorna kreativnost. Okrugli stol otvorio je Dekan Ekonomskog fakultet  prof. dr. sc. Vladimir Cini, kojim je moderirala mr. sc. Jasminka Mihaljević, voditeljica knjižnice. Prilikom otvorenja okruglog stola potpisan je i sporazum između knjižnice EFOS-a i društva Komunalac d.o.o. iz Vukovar te je  Dekan najavio natječaj za najbolju „zelenu knjižnicu“ koji će organizirati  knjižnica EFOS-a donacijama sponzora.

Cilj ovog okruglog stola bilo je priključivanje Knjižnice Ekonomskog fakulteta u Osijeku nacionalnom projektu “Zelene knjižnice”, koje su započeli knjižničari Istre, a postepeno su se uključivale i druge knjižnice u Hrvatskoj te Hrvatsko knjižničarsko društvo. Knjižnica Ekonomskog fakulteta u Osijeku također se povezala s partnerima u okruženju (Komunalac Vukovar), te drugim knjižnicama (osnovnim, srednjim, visokoškolskim i narodnim) koji provode društveno odgovorno poslovanje i educiraju svoje korisnike o važnosti zaštite okoliša kroz različite aktivnosti. Svrha je bila da svaka od knjižnica koja je bila sudionik prezentira svoje eko projekte, da se dogovore aktivnosti usmjerene na: informiranje i educiranje javnosti, širenje svijesti o održivom razvoju te korisnosti pravilnog gospodarenje otpadom i nužnosti zaštite okoliša.

Sudionici okruglog stola pod nazivom „Kreiranje knjižnica zelene boje“ :

  • društvo „Komunalac“ d.o.o. iz Vukovara, koje će predstavljati direktor Igor Štrangarević i Mirjana Prkačin, mag. ing. oecoing.
  • Anica Bokor, knjižničarka i prof. i Biljana Pavić, prof. iz knjižnice Osnovne škole Augusta Šenoe Osijek,
  • Ksenija Kesegi Krstin, prof. i dipl. knjižničarka iz knjižnice Ugostiteljsko – turističke škole,
  • Daliborka Pavošević, prof. iz knjižnice Elektrotehničke i prometne škole,
  • Ljiljana Siber, viša knjižničarka, mag. bibl., mag. iur. iz knjižnice Pravnog fakulteta Osijek,
  • Marija Bugarski, mag. informatol.  iz Gradske knjižnice Vukovar – odjela za djecu,
  • Sanja Grgić, knjižničarka  iz Gradske knjižnice Vukovar, područni odjel Sotin.

Okrugli stol (1)Okrugli stol (2)Okrugli stol (3)Okrugli stol (4)Okrugli stol (5)Okrugli stol (6)Okrugli stol (7)Okrugli stol (8)Okrugli stol (9) 

 

 

 

 

 

 

 

 

PLAKAT_2_A0_slika