Izbornik

Knjižnica

Radno vrijeme

  • ponedjeljak-četvrtak: 8-20 sati
  • petak: 8-15 sati

Lokacija

Prizemlje Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7

e-mail: knjiznica@efos.hr

Telefon za korisnike: 031 224-478

 

Voditelj knjižnice

mr.sc. Jasminka Mihaljević, knjižničarska savjetnica
Telefon: 031 224-428

EFOS REPOZITORIJ

ŠTO JE DIGITALNI REPOZITORIJ?

Digitalni repozitorij je zbirka koja okuplja i trajno pohranjuje rezultate znanstveno-istraživačkog, intelektualnog i kreativnog rada određene ustanove (institucijski) ili radove iste znanstvene tematike (tematski). Na taj način digitalni repozitorij povećava vidljivost i citiranost samih radova, doprinosi transparentnosti rada ustanove koja je pokrenula repozitorij te potiče i ubrzava dijeljenje informacija u znanstvenoj i akademskoj zajednici. Pohranjivanjem u digitalnom repozitoriju radovi su trajno zaštićeni od gubitka.

 

EFOS REPOZITORIJ

Repozitorij Ekonomskog fakulteta u Osijeku pohranjuje preddiplomske, diplomske,  specijalističke, magistarske radove i doktorske disertacije. Repozitorij može pohranjivati i druge znanstvene i stručne radove, djela  autora iz ustanove koji prenesu prava, izdanja Ekonomskog fakulteta u elektroničkom obliku te ostala digitalna izdanja sukladno potrebi fakulteta.

Repozitoriju se može pristupiti putem internet adrese: https://repozitorij.efos.hr/, a samim radovima u repozitoriju prijavom u sustav pomoću AAI@EduHr korisničke oznake. Repozitorij je u potpuno otvorenom pristupu od 2021. godine.

Repozitorij se nalazi u sustavu Digitalnih akademskih arhiva i repozitorija Dabar koji ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja omogućava da plodove svog rada u digitalnom obliku okupljaju na jednom mjestu, dugoročno ih čuvaju i koriste, a da pritom ne moraju razmišljati o tehnološkim pitanjima vezanim uz uspostavu i održavanje repozitorija. Veliku količinu materijala koja nastaje njenim radom, bilo da je riječ o izvorno digitalnoj ili digitaliziranoj građi, ustanova može pohraniti u svoj digitalni, institucijski repozitorij te tako osigurati jednostavnu organizaciju i pretraživost građe.