Izbornik

Jean Monnet EU Competition Law

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku u listopadu započinje provedba novog interdisciplinarnog projekta Pravnog i Ekonomskog fakulteta: Jean Monnet Modul iz Prava tržišnog natjecanja EU.

Tržišno natjecanje je jedna od najvažnijih politika EU. Poznavanje složenog sustava pravila tržišnog natjecanja EU je nužno za sve one koji na bilo koji način, nudeći robu ili usluge, djeluju na tržištu EU. Studenti prava i ekonomije će u svom budućem poslovanju zasigruno biti uključeni u tržišne procese na tržištu EU. Stoga im se kroz ovaj projekt omogućuju da steknu vrijedna nova pravna i ekonomska znanja koja će im dobro doći u budućim karijerama. Voditeljica projekta je izv. prof. dr .sc. Dubravka Akšamović sa Pravnog fakulteta u Osijeku, a uz nju u projektu sudjeluju brojni stručnjaci iz Prava tržišnog natjecanja i Europskog prava, doc. dr.sc. Aleksandar Erceg sa Ekonomskog fakulteta, mag. iur. Lidija Šimunović i izv. prof dr. sc. Tunjica Petrašević sa Pravnog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Jasminka Pecotić Kaufman sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta te Mladen Cerovac ravnatelj Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Projekt se financira iz sredstava EU i traje tri godine. Iako je primarni cilj projekta educirati studente Pravnog fakulteta i Ekonomskog fakulteta u Osijeku o  pravilima i sustavu zaštite tržišnog natjecanja EU, u okviru projekta je predviđen i niz drugih projektnih aktivnosti. Održavati će se radionice i okrugli stolovi za praktičare, odvjetnike te poduzetnike iz Hrvatske i regije.

Osim navedenog, svi poduzetnici koji već posluju na tržištu EU ili tek planiraju započeti aktivnost u nekoj državi članici EU mogu na Pravno-ekonomskoj klinici (http://klinika.efos.hr) dobiti pravni savjet i/ili se putem telefona (099 87 25 207) informirati o svim pitanjima koja se tiču  njihova poslovanja na tržištu EU.

EFOS na društvenim mrežama