Izbornik

JAVNI POZIV ZA UPIS POLAZNIKA NA PROGRAM „VODITELJ TURISTIČKOG GOSPODARSTVA“

Pozivamo sve zainteresirane suradnike koji se bave turizmom ili razmišljaju o pokretanju vlastitog poduzetničkog pothvata u sektoru turizma da se uključe na program cjeloživotnog učenja – Voditelj turističkog gospodarstva i postanu sudionik projekta VirtuOS – Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Nositelj projekta je Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek a partneri Osječko-baranjska županija, Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo, Obrtnička škola Požega, Srednja strukovna škola Vinkovci, Strukovna škola Virovitica, Sunčane toplice d.o.o. Bizovac, HUP Zagreb d.o.o., Palisada d.o.o. Opatija, Ekonomski fakultet u Osijeku, Filozofski fakultet u Osijeku i Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“, Belišće.

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje kvalitete obrazovanja u sektoru turizma i ugostiteljstva uspostavom mjesta izvrsnosti – RCK VirtuOS kroz jačanje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika i provedbu novih i moderniziranih obrazovnih programa.

U okviru navedenog projekta Ekonomski fakultet za 15 polaznika izvodit će certificirani program cjeloživotnog učenja Voditelj turističkog gospodarstva u trajanju od 120 sati (ožujak – srpanj 2022.) koji stavlja prioritet na aktivnosti intenzivnog razvoja vještina za bavljenje turizmom kroz uspješne primjere i usku suradnju s relevantnim nositeljima razvoja turističkih proizvoda u području jačanja interesa mladih za zanimanja u turizmu. Za odabrane polaznike program je u sufinanciran iz projekta “VirtuOs – uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva”.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se do 13. ožujka 2022. godine putem obrasca za prijavu uz obvezno učitavanje dokumentacije navedene u javnom pozivu uz obrazac prijave. Stručno povjerenstvo razmotrit će pristigle prijave do 18. ožujka 2022. godine i odabrati 15 polaznika temeljem prikupljenih podataka. Planirani početak programa je 25. ožujka a završetak do 30. lipnja 2022. godine, predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima na Ekonomskom fakultetu i terenu.

Dodatne informacije pristupnici mogu zatražiti od voditelja programa cjeloživotnog učenja „Voditelj turističkog gospodarstva“:

Doc. dr. sc. Ivan Kelić
e-mail: ivan.kelic@efos.hr 
tel: ++ 385 31 22 44 069;

Ili u Centru za cjeloživotno učenje:

Valentina Helajz, univ. spec. oec.
e-mail: valentina.helajz@efos.hr
tel: +385 31 22 44 27

 

EFOS na društvenim mrežama