Izbornik

IT & TI – Tjedan računalnih znanosti

Poštovani profesori, predavači i asistenti, dragi studenti!

Po prvi puta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku obilježava se Tjedan računalnih znanosti. Obilježavanje tjedna pod nazivom IT & TI u cijelosti organiziraju volonteri, članovi studentske udruge edIT. Događaj se odvija u razdoblju od 9. do 11. prosinca.

Svi zainteresirani posjetitelji imaju mogućnost pohađati predavanja i radionice usmjerene na poslove IT sektora. Tjedan započinje predavanjem o raznolikosti poslova IT sektora koji se mogu obavljati bez diplome računalstva. Nastavak edukativnog sadržaja obilježen je predavanjima o budućnosti digitalnih sučelja te izazovima project managementa. Osim teorijskog, polaznici će imati priliku usvojiti i praktična znanja kroz radionice razvoja mobilnih aplikacija, izrade web stranica, 3D modeliranja i proširene stvarnosti.

Uz edukativni sadržaj, pripremljen je i zabavni program humanitarnog karaktera. Posjetitelji će imati mogućnost isprobati nekoliko vrsta playstationa te igranjem video igara usporediti razvoj tehnologije od PS1 do PS4.
Svi su posjetitelji, i oni koji se ne žele upustiti u gaming izazove, pozvani da svojim simboličnim donacijama sudjeluju u humanitarnoj akciji koja je namijenjena udruzi Klasje. Udruga Klasje je javna ustanova socijalne skrbi o djeci izvan vlastite obitelji.

Ovim se putem pozivaju sve zainteresirane osobe na sudjelovanje u edukativnom sadržaju kao i sudjelovanje u humanitarnom dijelu u blagdanskom duhu.

Za sudjelovanje na predavanjima i radionicama, zbog ograničenosti mjesta, potrebna je prijava putem poveznice bit.ly/ebititi

EFOS na društvenim mrežama