Izbornik

GOSPODARSKI SAVJET EFOS-A

Oformljen Gospodarski savjet Ekonomskog fakulteta u Osijeku

U utorak, 19.11.2019. na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održan je prvi sastanak Gospodarskog savjeta Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Gospodarski savjet je savjetodavno tijelo, koje bi trebalo pomoći snažnijem povezivanju znanstvenih i stručnih napora Ekonomskog fakulteta u Osijeku sa gospodarskom zajednicom, ali i pridonijeti razvoju treće misije Fakulteta. Navedeni ciljevi djelovanja Savjeta ostvariti će se realizacijom planiranih aktivnosti Savjeta: sudjelovanjem u različitim aktivnostima projekta HKO: Izvrsnost i učinkovitost u visokom obrazovanju u polju ekonomije (E4), sudjelovanjem u raspravama o revidiranju ishoda učenja i sadržaja postojećih studijskih programa te pokretanja novih, uključivanjem poduzetnika u različite aktivnosti Fakulteta, organizacijom okruglih stolova i tribina i dr.

Gospodarski savjet EFOS-a čine dokazani stručnjaci iz gospodarske prakse: Sabina Škrtić, ENNA Grupa d.o.o., Ivan Matejašić, Spin d.o.o., dr.sc. Tadija Vrdoljak, Croatia banka d.d., Denis Sušac, Mono d.o.o., Ivan Sarić, Hrvatska udruga poslodavaca, dr.sc. Igor Pureta, GRAWE Hrvatska d.d., mr.sc. Zoran Uranjek, Harburg – Freudenberger Belišće d.o.o., Kornelija Mlinarević, Grad Osijek i Nataša Tramišak, Osječko baranjska županija.

Na prvom sastanku Savjeta potvrđen je izbor mr.sc. Zorana Uranjeka za predsjednika Savjeta, a za zamjenicu predsjednika izabrana je gđa. Nataša Tramišak iz Osječko baranjske županije.

Osnivanje Gospodarskog savjeta potaknuto je aktivnostima u okviru HKO projekta: Izvrsnost i učinkovitost u visokom obrazovanju u polju ekonomije (E4). Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda i traje 3 godine. U projektu sudjeluju svi javni ekonomski fakulteti iz Republike Hrvatske.