Izbornik

Europski tjedan novca

Organizator

FINANCIJSKI IMPULS

Lokacija

Ekonomski fakultet u Osijeku
Gajev trg 7
31 000 Osijek, Hrvatska

Europski tjedan novca 2018

Studentska udruga Financijski impuls i ove godine organizira Europski tjedan novca od 12. do 15.ožujka. U proteklih nekoliko godina ovaj projekt je okupio brojne financijske stručnjake iz Republike Hrvatske te privukao više od 500 sudionika. Ove godine projekt je podignut na višu razinu i sastoji se od dva dijela. Tako će se jedan dio održavati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a drugi u opuštenijoj atmosferi dva osječka kafića. Prvi se odnosi na poučna predavanja od strane stručnjaka s područja financija te osobna iskustva mladih ljudi prilikom otvaranja vlastitih poduzeća i realiziranja svojih ideja, a drugi na one malo opuštenije teme.

Predavanja će započeti Petra Poldrugač, savjetnica u Direkciji trezora Hrvatske narodne banke koja će nam pričati o krivotvorenju novca i njegovoj prevenciji. Nakon nje slijedi prof. dr. sc. Anto Bajo s Instituta za javne financije koji će održati predavanje na temu „Moć i tržište – država i gospodarstvo“. U utorak s predavanjima nastavlja Marijeta Ravlić, direktorica poslovnice Zagrebačke banke koja će vas naučiti kako upravljati vlastitim novcem. Potom će mlada Martina Završki, 20-godišnja vlasnica poduzeća Špajz, otkriti kako uz malo novca ostvariti svoje snove, a drugi dan na Fakultetu završit će Ivan Nauković iz Pivnice Medvedgrad koje će zasigurno okupiti sve pivoljupce jer će pričati o crowdfunding kampanji za proširenje Pivovare putem koje su prikupili više od milijun eura u samo desetak dana.

Zadnja dva dana konferencije imate priliku prisustvovati debati između Financijskog kluba s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i članova Financijskog impulsa na temu „Medijacija u osiguranju“. Debatu će moderirati predstavnici iz HANFA-e. Posljednji dan rezerviran je za panel koji će pobiti sve one priče o prisiljenosti na odlazak iz Lijepe naše, posebice iz Osijeka i kupovanju jednosmjerne karte za Njemačku ili Irsku. Panel na temu „Osijek NE umire: Širenje u vrijeme krize“ održat će se također na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a panelisti će biti predstavnici iz Kreativne agencije Adverte, COBE-a, Mr. Činkosa i KBK Dux-a koji će vam otkriti kako je moguće širenje u ovo, kako svi vole reći, krizno doba.

Nakon svakog dana i poučnih predavanja na EFOS-u, atmosfera se seli u opušteniju atmosferu Caffe bara Peppermint i The Kavane. Prvu večer u Caffe baru Peppermint uz gutljaj kave saznajte na koji način zarađuju freelanceri. O tom, sve popularnijem, načinu zarade pričat će poznati osječki freelancer Marko Milas te gost iz Zagreba Marko Gregurić.

Druga večer se također održava u Caffe baru Peppermint gdje će se igrati pub kviz koji će voditi poznati hrvatski enigmata Hrvoje Vlahov koji nam stiže iz Požege, a zadnju večer imate se priliku nasmijati u The Kavani u Osijeku gdje će se održati Stand up night u vodstvu Tihomira Paravine i Gorana Vinčića iz Studija Smijeha.

Sve aktualnosti možete pratiti na Facebook stranici Europski tjedan novca gdje možete vidjeti više informacija o predavanju ili događaju koji vas zanima.

Europski-tjedan-novca-2018