Izbornik

Europski EFOS tjedan

Lokacija

Ekonomski fakultet u Osijeku

Vrijeme održavanja

06. - 10.05.2019.

Europski EFOS tjedan 2015.

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku od 6. do 8. svibnja 2015. obilježen je Europski EFOS tjedan: “Tvoja mogućnost za budućnost”. Održane su brojne tribine, radionice, natjecanja, okrugli stolovi, stand-up show i nagradni natječaji, a sve su upotpunili eminentni gosti iz javnog života i profesori. Cilj projekta bio je povećanje svijesti o važnosti razumijevanja načina na koji funkcionira Europska unija te prezentiranje mogućnosti koje ta međunarodna zajednica pruža građanima RH, posebice mladima.

Poticaj za projekt generirali su studenti u sklopu kolegija Institucijski sustav Europske unije ak. g. 2013./2014. i 2014./2015. projektnim zadacima u sklopu kojih su realizirali svoje doprinose oblikovanju javnog mijenja o Europskoj uniji i informirali prko 4.000 građana. Video kolegija koji prikazuje rezultate projektnih zadataka dostupan je na linku:

Europski EFOS tjedan kroz svoj iznimno bogat i zanimljiv tematski program potaknuo je posjetitelje (njih preko 2.000) na aktivno promišljanje o svom radu, životu i djelovanju u Europskoj uniji kao zajednici koje nudi brojne mogućnosti. Projekt je pozitivno prihvaćen od strane dionika koje je motivirao na daljnji rad i djelovanje. Stvoreni su također i sinergijski učinci koji se ogledaju u brojnim suradnjama i rezultatima. Na linku u nastavku pogledajte desetominutni pregled manifestacije: