Izbornik

EKONOMSKI VJESNIK / ECONVIEWS : Review of contemporary business, entrepreneurship and economic issues

Glavni urednik

  • Marija Ham

Brojeva godišnje

  • 2

Izdavač

  • Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Ekonomski fakultet u Osijeku

Upute autorima

U časopisu Ekonomski vjesnik – Econviews nastojimo se pridržavati najviših standarda za objavljivanje radova, a isto očekujemo od autora koji žele svoj rad objaviti u našem časopisu. Sve radove autora kojima engleski nije izvorni jezik potrebno je lektorirati, čime se osigurava da će urednici i recenzenti moći potpuno razumjeti stručni i znanstveni sadržaj.

Podneseni radovi ne bi smjeli biti ranije objavljeni niti predani na razmatranje za objavljivanje nekamo drugdje. Radovi se trebaju učitati elektroničkim putem, preko platforme Open Journal System (https://hrcak.srce.hr/ojs/index.php/ekonomski-vjesnik).

U okviru postupka stručnog recenziranja, radovi objavljeni u časopisu svrstavaju se u jednu od sljedećih kategorija: izvorni znanstveni radovi, prethodna priopćenja, pregledni radovi i stručni radovi. Radovi moraju biti na engleskom jeziku.

Predložak za pisanje rada, s uputama za autore, možete pronaći ovdje:

EV – Template

Časopis EKONOMSKI VJESNIK / ECONVIEWS je u potpuno otvorenom pristupu, čitav sadržaj je besplatno dostupan na mrežnim stranicama časopisa. Časopis ne naplaćuje nikakve troškove autorima prilikom zaprimanja ili objavljivanja članaka ili drugih priloga.

 

Obavijest o autorskim pravima

Nakon prihvaćanja rada za objavljivanje, autori potpisuju ugovor o autorskim pravima (copyright agreement). Autori čiji se rad objavljuje u časopisu Ekonomski vjesnik / Econviews – Review of Contemporary Business, Entrepreneurship and Economic Issues automatski prenose svoja autorska prava na časopis koji pridržava ta prava za sve radove koji su u njemu objavljeni. Autori dobivaju besplatni primjerak broja u kojem je njihov rad objavljen.