Izbornik

Detaljne informacije o održavanju promocije

Poštovane kolegice i kolege,

činom izrade i obrane vaših diplomskih i završnih radova, nakon položenih svih ispita, zasluženo ste stekli akademske stupnjeve magistara i sveučilišnih prvostupnika ekonomije. Veliki je to uspjeh na koji trebate biti ponosni posebice jer je on rezultat vašeg cjelokupnog školovanja, rezultat puno rada, truda i odricanja koje ste uložili u Vaše obrazovanje. Čestitamo vam na vašem uspjehu i iskreno se s Vama radujemo!

Najvažniji i najposebniji dani u životu svakog fakulteta su dani u kojima se održava svečana promocija studenata kada i vi studenti i mi nastavnici slavimo vaše uspjehe. Ono što je najvažnije u tom danu je što svoje veselje zbog ostvarenog uspjeha dijelite sa svojim najbližima, svojim roditeljima, braćom i sestrama, bakama i djedovima, životnim partnericama i partnerima, djecom, prijateljima…. Trenutak je to i u kojem onima koji su vam omogućili studij, a najčešće su to vaši roditelji, izražavate zahvalnost za sve što su učinili da bi vi danas bili to što jeste. Svečani čin dodjele diplome vaše bližnje zasigurno čini ponosnim i sretnim.

Obzirom na specifične okolnosti koje su nas ove godine zadesile, promocije nismo uspjeli održati u našim uobičajenim terminima u prostorima Fakulteta. Kako je prošlo dosta vremena od vašeg završetka studija smatramo da promocije više ne možemo odgađati. Prvotni plan je bio održati promocije na Fakultetu ali uz dosta restriktivne mjere. Nažalost te mjere, posebice zbog ograničenog broja gostiju, bi dovele do toga da svečanost promocije ne bude ono što ona treba biti, a to je trenutak kada vi sa svojim bližnjima slavite završetak jedne faze svoga školovanja.

Kako bismo čin promocije učinili posebno svečanim, što ste završetkom studija i zaslužili te omogućili nazočnost svima vašim bližnjima na istom odlučili smo napraviti iskorak i promociju održati u prekrasnom ambijentu novouređenog trga Vatroslava Lisinskog u našoj Tvrđi (https://goo.gl/maps/fUxvFPPnaxvRfopg6, karta).

Obzirom na promjenu lokacije održavanja promocije, mijenjaju se i predviđeni termini te će promocije biti održane u sljedećim terminima:

Iako će se promocija održati na otvorenom, obzirom na složenu epidemiološku situaciju, nužno je poštivati određene mjere kako slijedi:

 1. Posjetitelji na promociji:
  1. Ne postoji ograničen maksimalan broj posjetitelja na promociji
  2. Na promociju ne može doći osoba koja:
   i.   ima temperaturu koja je veća od 37.2
   ii.  se osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (odnosi se na sve simptome i
   znakove bolesti, ne samo na bolesti dišnih puteva)
   iii.  koja je u proteklih 14 dana imala kontakt s osobom zaraženom SARS-CoV2 virusom
   iv.  koja ima neki od sljedećih simptoma: temperatura, kašalj, curenje nosa ili gubitak
   njuha
  3. Obzirom da je nužno voditi evidenciju posjetitelja, molimo da najkasnije 24 sata prije promocije na obrascu, koji možete pronaći i na sljedećem linku prijavite sve goste koji će nazočiti promociji. Osobe koje nisu prijavljene, neće moći nazočiti promociji.
 1. Dolazak na promociju:
  1. Za ulazak na promociju nužno je popuniti i vlastoručno potpisati Izjavu koja je dostupna na sljedećem linku (isprintati i donijeti popunjenu i potpisanu) koji će se predavati prilikom dolaska na promociju (vrijedi i za studente i za goste te se bez predaje istog neće moći ući na promociju)
  2. Studenti na promociju trebaju doći najkasnije sat i pol prije početka promocije radi uvježbavanja protokola. Studenti na promociju ulaze kroz glavni ulaz zgrade Sveučilišta s Trga Svetog Trojstva (karta, slika)
  3. Gosti na promociju trebaju doći najkasnije pola sata prije početka promocije kako bi se obavilo mjerenje temperature, provjera popisa gostiju i predaja obrazaca. Gosti na promociju dolaze kroz Franjevačku ulicu (karta, slika, slika)
 2. Mjerenje temperature:
  1. Prilikom dolaska na promociju vršit će se mjerenje temperature svim posjetiteljima.
 3. Dezinfekcija ruku:
  1. Prilikom dolaska na promociju na raspolaganju će biti sredstva za dezinfekciju te su svi posjetitelji obvezni dezinficirati ruke.
 4. Fizički razmak:
  1. Za cijelo vrijeme događaja promocije, uključujući dolazak i odlazak, fizički razmak između svih sudionika treba biti najmanje 1,5 metar.
  2. Zabranjen je bliski kontakt rukovanjem, grljenjem, ljubljenjem ili čestitanjem.
  3. Pravilo fizičke udaljenosti i zabrane bliskog ne mora se primjenjivati između članova istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu.
 5. Maske za lice:
  1. Iako maske za lice na otvorenom prostoru nisu obvezne, preporuča se njihovo korištenje.
 6. Toge za promociju:
  1. Zbog nemogućnosti brzog dezinficiranja svečanih togi nakon svake promocije, studenti na promocijama neće nositi toge, nego će dobiti samo svečane kape. Stoga molimo sve studente da se na promociju obuku primjereno događaju na koji dolaze.
 7. Odlazak s promocije:
  1. Kako bi se osigurala protočnost i izbjegla gužva za odlazak s promocije molimo koristiti izlaz s trga prema trgu Svetog trojstva i zapadne izlaze s trga (karta, slika, slika).

Za sve dodatne informacije možete se javiti u Studentsku referadu Ekonomskog fakulteta u Osijeku na mail goran.markovic@efos.hr ili na broj telefona 224 421 ili 224 427.

U slučaju lošeg vremena promocija će se odgoditi, a o novom terminu biti ćete pravovremeno obaviješteni.

Uprava Ekonomskog fakulteta u Osijeku

 

EFOS na društvenim mrežama