Izbornik

Budućnost… je ovdje!

26. Tradicionalno savjetovanje ekonomista u organizaciji Hrvatskog društva ekonomista, održano je u Opatiji, u Grand Hotelu Adriatic od 07.11. do 09.11.2018. Tema je bila Ekonomska politika Hrvatske u 2019. godini, a tijekom prvog dana održavanja savjetovanja među istaknutim govornicima našli su se predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić te Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao vodeći stručnjaci ekonomije te članovi HDE-a. Drugog dana održavanja savjetovanja održane su tri panel rasprave čije su teme bile gosporadske reforme, mirovinska reforma te prioriteti i reforme –pravovremenost i specifičnost okruženja. Svoja mišljenja iznijeli su brojni panelisti među kojima ekonomski stručnjaci, direktori uprava te profesori s Ekonomskih fakulteta, među kojima je bio i izv.prof.dr.sc. Domagoj Sajter s Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Treći dan održavanja savjetovanja je popularno nazvan Dan studenata ekonomskih fakulteta jer isti okuplja najveći broj studenata s Ekonomskih fakulteta i Sveučilišta iz cijele Hrvatske, a po prvi put su nazočili i studenti Ekonomskog fakulteta iz Beograda. Studenti su tako mogli prvo poslušati panel s vodećim ljudima korporativnog sektora, kojeg su moderirali prof.dr.sc. Mladen Vedriš s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i glavna urednica HRT HR gđa. Eliana Čandrlić Glibota pod nazivom Budućnost… je ovdje te saznati što poslodavci smatraju važnim prilikom izbora budućih zaposlenika te što je potrebno kako bi se istaknuli iz mase prijavljenih kandidata za posao. Potom je uslijedio panel na kojem je svoja iskustva i razmišljanja iznijelo dvadeset top studenata, među kojima su bile i studentice Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Valentina Bermanec i Karla Bilandžić, a panel su moderirali izv.prof.dr.sc. Nataša Drvenkar s Ekonomskog fakulteta u Osijeku te novinar HRT-a Frano Ridjan. Studenti su podijelili svoje iskustvo o važnosti obavljanja studentskih stručnih praksi, pokretanja vlastitog poslovnog pothvata, studiranja u inozemstvu te rada u studentskim udrugama. Došlo se do zaključka kako jedino ulaganjem u cjeloživotno obrazovanje, infrastrukturu, proizvodnju te digitalizaciju možemo potaknuti oporavak i razvoj gospodarske situacije u Republici Hrvatskoj. A uz pozitivna razmišljanja i upornost vrijednih mladih ljudi, oporavak i daljnji razvoj je neosporiv.

FOTOGALERIJA

 

Zahvaljujemo našoj studentici Karli Bilandžić na ustupanju fotografija kojima smo ovjekovječili naš susret i studentici Valentini Bermanec koja je priredila ovaj osvrt!

Ujedno se zahvaljujemo upravi Ekonomskog fakulteta u Osijeku što je nagradila svoje top studente i predstavnike Studentskog zbora i studentskih udruga odlaskom u Opatiju, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU i Hrvatskom društvu ekonomista. 

 

EFOS na društvenim mrežama