Izbornik

#AlumniTalk – Izgradnja održive poslijeratne ekonomije: energetika u fokusu

Poštovani članovi Udruge Alumni EFOS,

Ekonomski fakultet u Osijeku, Udruga „Za Vukovar“ i Alumni EFOS pozivaju sve zainteresirane na #AlumniTalk i panel raspravu na temu „Izgradnja održive poslijeratne ekonomije: energetika u fokusu“ na kojoj će gost biti Davor Štern.

#AlumniTalk održat će se u četvrtak, 2. ožujka 2023. godine, u 18 sati, dvorani broj 3 Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

U tjednu u kojem obilježavamo godišnjicu rata u Ukrajini, gospodin Davor Štern, bivši ministar gospodarstva RH i generalni direktor INA-e, kao energetski stručnjak i sudionik ekonomskih zbivanja u Hrvatskoj i svijetu više od 45 godina, kroz predavanje će se osvrnuti na energetsku sigurnost u Hrvatskoj i svijetu, kao i poslijeratnu ekonomsku izgradnju.

Da nije bilo agresije na Ukrajinu, ne bi bilo sankcija Rusiji, plin bi stizao u Europu, ne bi bilo nestašica, ni rasta cijena, niti inflacije? Je li to baš tako? Istovremeno ima sve manje plina. Građani imaju sve manje novca, a političari nas uvjeravaju da drukčije ne može. Plaćat ćete sve skuplju struju i plin jer je to viši interes. Jedino tako možemo sačuvati neovisnost Ukrajine i strateške interese NATO-a.

Sjedinjene države govore Europskoj uniji da ni u kom slučaju ne otvaraju sagrađeni plinovod Sjeverni tok II, koji bi riješio pitanje trenutne nestašice. Što su od toga činjenice, a što spin, govorit će u novom izdanju #AlumniTalk-a stručnjak s međunarodnim iskustvom u naftnom i plinskom biznisu, gospodin Davor Štern.

Razgovor će moderirati prof. dr. sc. Domagoj Sajter s EFOS-a i Damir Luka Saftić iz Udruge „Za Vukovar“.
Molimo Vas potvrdite svoj dolazak na ovoj poveznici
Video snimka bit će dostupna na YouTube kanalu Udruge “Za Vukovar”.

EFOS na društvenim mrežama