Izbornik

AIESEC

Business in Practice poslovna konferencija

Ekonomski fakultet u Osijeku je 23. listopada 2017. još jedanput bio domaćin još jedne jedinstvene konferencije – Business in Practice, koju je organizirao lokalni odbor najveće organizacije mladih, AIESEC Osijek. Fokus konferencije je bio na unaprijeđenju poduzetničkih vještina, gdje su studenti imali priliku povezati se s poslodavcima poznatih tvrtki poput  Lidla i BIOS-a, te saznati više o poduzetništvu i pokretanju vlastitog poduzeća.

Konferencija je započela u 10h uvodnim riječima voditelja konferencije Nandina Lončara, upravitelja ureda u Inchoou, i Adriane Romić, predsjednice lokalnog odbora AIESEC Osijek. Nakon toga su slijedile kratke prezentacije keynote speakerice Ive Soldo, suosnivačice i direktorice marketinga Bamboolaba, te Tine Lee Odinsky Zec, direktorice inovacijskog i poduzetničkog centra u Zagrebačkoj školi Ekonomije i Managementa, koje su postavile ton i sažele glavnu poruku i temeljnu poantu konferencije.

Poslije keynote-a je slijedio panel čiji je moderator bio Nandino Lončar, a sudjelovali su Iva SoldoJean-Pierre Maričić (menadžer BIOS-a), Julia Perić (docentica EFOS-a), Damir Podhorski (CEO Escape-a), Denis Sušac (predsjednik Osijek Software Cityja) te Ana Raguž (suosnivačica i Program Lead Impact Hub Zagreba).

Nakon toga su slijedila dva bloka interaktivnih radionica s partnerima eventa, gdje su polaznici mogli odabrati Lidl ili Impact Hub Zagreb radionicu na prvom bloku radionice te BIOS ili Escape Studio radionicu na drugom bloku, te raditi na konkretnim izazovima sa kojima se svaka uspješna firma suočava.  Zatim je došlo do Networking dijela, u kojem su se polaznici konferencije mogli pobliže upoznati s poslodavcima, a i AIESEC-om.

Na samom zatvaranju događaja u 16h su bili dodijeljeni certifikati svim polaznicima konferencije, a najbolje grupe polaznika koje su sudjelovale na radionicama su dobile nagrade, konkretnije kupone GBowlinga koji sadrže besplatan sat kuglanja s uključenim cipelama za kuglanje. Naposljetku, svaki sudionik je zadovoljno otišao iz konferencije s obogaćenim znanjem i iskustvom.

Ako želiš ostati u toku i saznati kada AIESEC Osijek bude organizirao sljedeću konferenciju, možeš nas zapratiti na Facebook stranici AIESEC Croatia ili na našem Instagram profilu AIESEC Osijek.